“Csíplek!” Chilis bab

MInden férfi odáig van a chilis babért! Rengeteg magyaros recept kering a neten, de ha szeretnénk tudni, hogy milyen az igazi, akkor használjunk római köményt, őrölt koriandert, friss koriandert és chilit. 

Elő- és elkészítési idő

10 + 40 pec

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~1134 kCal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 40 dkg darált marhahús
  • 40 dkg darált sertéshús
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 3 közepes fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2-3 friss chili
  • 1 tk chipotle, vagy más füstölt őrölt paprika 
  • 1 ek őrölt koriander
  • 1 ek római kömény
  • 150 g sűrített paradicsom
  • 800 g vörös bab konzerv
  • 2 ek borecet
  • 40 g friss koriander
  • 2 dl tejföl
  • 4 ek Vénusz napraforgó-étolaj
  • bors

Elkészítés

  1. Vágjuk apróra a kolozsvári szalonnát, és a hagymát. Hosszában vágjuk ketté a friss chilit, magozzuk ki, és vágjuk apróra.
  2. Vastag falú edényben, kevés olajon kezdjük el pirítani a szalonnát, majd adjuk hozzá a hagymát is. Amikor már fonnyad a hagyma, tegyük a lábasba a kétféle darált húst. Gyakran átkavarva süssük addig, amíg aranybarna színt kap. Dobjuk hozzá a kés lapjával összenyomott és tovább aprított fokhagymát is, majd borsozzuk.
  3. Szórjuk meg a darált húst a chilivel, a chipotle porral, az őrölt korianderrel és a római köménnyel. Pirítsuk pár percig, majd adjuk hozzá a sűrített paradicsomot és a babkonzerveket. Öntsük hozzá az ecetet, és néha átkavarva főzzük 10-15 percig. Sózzuk ízlés szerint.
  4. Tálaljuk tejföllel és friss, aprított korianderrel!


Elkészítési tipp

Csinálhatjuk csak sertés-, vagy csak marhahúsból is.

Friss chili híján használjunk őrölt chilit, vagy cayenne borsot

Ételallergia tipp

Könnyen laktózmentessé tehetjük az ételt laktózmentes tejföl használatával.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Csíplek!” Chilis bab

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk apróra a kolozsvári szalonnát, és a hagymát. Hosszában vágjuk ketté a friss chilit, magozzuk ki, és vágjuk apróra.
  2. Vastag falú edényben, kevés olajon kezdjük el pirítani a szalonnát, majd adjuk hozzá a hagymát is. Amikor már fonnyad a hagyma, tegyük a lábasba a kétféle darált húst. Gyakran átkavarva süssük addig, amíg aranybarna színt kap. Dobjuk hozzá a kés lapjával összenyomott és tovább aprított fokhagymát is, majd borsozzuk.
  3. Szórjuk meg a darált húst a chilivel, a chipotle porral, az őrölt korianderrel és a római köménnyel. Pirítsuk pár percig, majd adjuk hozzá a sűrített paradicsomot és a babkonzerveket. Öntsük hozzá az ecetet, és néha átkavarva főzzük 10-15 percig. Sózzuk ízlés szerint.
  4. Tálaljuk tejföllel és friss, aprított korianderrel!



Elkészítési tipp

Csinálhatjuk csak sertés-, vagy csak marhahúsból is.

Friss chili híján használjunk őrölt chilit, vagy cayenne borsot

Ételallergia tipp

Könnyen laktózmentessé tehetjük az ételt laktózmentes tejföl használatával.

Vénusz tipp

Használjunk Vénusz Napfölt a tálalásához!.