“A nagyit is lenyűgözné“ Töltött lángos

A klasszikus recept egy kis furfanggal, töltve. Igazából bármi kerülhetne bele, ez most gombával és spenóttal készült, de akár sajttal és sonkával is készíthetjük, a siker garantált.

Elő- és elkészítési idő

60 + 30 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~410 kCal/lángos

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 dl tej
  • 2 tk cukor
  • 25 gr élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 1,2 dl langyos víz

  • Vénusz Sütőolaj
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg csiperke gomba
  • 20 dkg spenót

  • bors


Elkészítés

  1. Langyos tejben keverjük el a cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt, és 10 perc alatt hagyjuk felfutni.
  2. Szitáljunk lisztet nagy keverőtálba, keverjük bele a sót, adjuk hozzá az élesztős tejet és a langyos vizet, majd gyúrjunk belőle tésztát. Akkor jó, ha ragacsos, de összeáll, és könnyen elválik az edény falától. Hintsünk lisztet a tetejére, takarjuk le tiszta konyharuhával, majd száraz, szobahőmérsékletű helyen 40 perc alatt kelesszük meg, amíg a kétszeresére dagad.
  3. Mossuk meg a gombát, spenótot, majd szárítsuk le. A spenótot szárazzuk le, a gombát és a fokhagymát szeljük vékony szeletekre.
  4. Kevés olajon, teflonserpenyőben pirítsuk le a fokhagymát és a gombát, majd adjuk hozzá a spenótot is. Ha a spenót összefonnyadt, vegyük le a tűzről, sózzuk, majd tegyük szűrőbe, és hagyjuk lecsepegni a levét.
  5. Magas falú edényben, melegítsünk bőséges mennyiségű olajat.
  6. Vágjuk 6 egyenlő részre a megkelt tésztát, majd a kis bucikat benedvesített kézzel kezdjük el kinyújtani. Használjuk csak a kezünket, és nyújtsuk óvatosan, hogy ne szakadjon el a tészta. Halmozzunk a kerek tészta egyik felére a lecsepegtetett gombás töltelékből, majd hajtsuk rá a másik felét, a szélét nyomkodjuk össze.
  7. Tegyük a forró olajba a töltött tésztát, majd közepes lángon, 7-9 perc alatt, egyszer átforgatva süssük barnára. A kész lángosokat állítva csepegtessük le: ne pakoljuk őket egymásra.
  8. Tálaljuk forrón, krémesre kevert tejföllel.


Elkészítési tipp

Kedvünk szerint készíthetünk más tölteléket is a lángosba, a fontos az, ha sok vizet tartalmazó alapanyagot használunk, mindenképp csepegtessük le az elősütés után.

Ne gyúrjuk össze újra a tésztát, miután bucit formáztunk belőle, így sokkal levegősebb és könnyebb lesz majd a lángos.

Vénusz Sütőolaj

A Vénusz Sütőolaj első préselésű finomított napraforgó-étolajat és nemesített, nagy olajsavtartalmú napraforgómagból készült olajat tartalmaz, amely természetesen gazdag omega-9-ben, így kiváló hőtűrőképességgel rendelkezik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“A nagyit is lenyűgözné“ Töltött lángos

Hozzávalók


Elkészítés

  1. Langyos tejben keverjük el a cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt, és 10 perc alatt hagyjuk felfutni.
  2. Szitáljunk lisztet nagy keverőtálba, keverjük bele a sót, adjuk hozzá az élesztős tejet és a langyos vizet, majd gyúrjunk belőle tésztát. Akkor jó, ha ragacsos, de összeáll, és könnyen elválik az edény falától. Hintsünk lisztet a tetejére, takarjuk le tiszta konyharuhával, majd száraz, szobahőmérsékletű helyen 40 perc alatt kelesszük meg, amíg a kétszeresére dagad.
  3. Mossuk meg a gombát, spenótot, majd szárítsuk le. A spenótot szárazzuk le, a gombát és a fokhagymát szeljük vékony szeletekre.
  4. Kevés olajon, teflonserpenyőben pirítsuk le a fokhagymát és a gombát, majd adjuk hozzá a spenótot is. Ha a spenót összefonnyadt, vegyük le a tűzről, sózzuk, majd tegyük szűrőbe, és hagyjuk lecsepegni a levét.
  5. Magas falú edényben, melegítsünk bőséges mennyiségű olajat.
  6. Vágjuk 6 egyenlő részre a megkelt tésztát, majd a kis bucikat benedvesített kézzel kezdjük el kinyújtani. Használjuk csak a kezünket, és nyújtsuk óvatosan, hogy ne szakadjon el a tészta. Halmozzunk a kerek tészta egyik felére a lecsepegtetett gombás töltelékből, majd hajtsuk rá a másik felét, a szélét nyomkodjuk össze.
  7. Tegyük a forró olajba a töltött tésztát, majd közepes lángon, 7-9 perc alatt, egyszer átforgatva süssük barnára. A kész lángosokat állítva csepegtessük le: ne pakoljuk őket egymásra.
  8. Tálaljuk forrón, krémesre kevert tejföllel.



Elkészítési tipp

Kedvünk szerint készíthetünk más tölteléket is a lángosba, a fontos az, ha sok vizet tartalmazó alapanyagot használunk, mindenképp csepegtessük le az elősütés után.

Ne gyúrjuk össze újra a tésztát, miután bucit formáztunk belőle, így sokkal levegősebb és könnyebb lesz majd a lángos.

Vénusz tipp

Használjunk a sütéshez Vénusz Sütőolajat: viszonylag alacsony lángon sül a lángos, így használat után csak le kell szűrni, és újra felhasználható.