„Ezer neve van” Kenyérlángos

Van ahol simán kenyérlángos, van ahol töki pompos, de hívják langallónak, bodagnak és vakaréknak is. Az az étel pedig, aminek ennyi nevet adnak értelemszerűen közkedvelt. Fogjunk hozzá bátran otthon is, szuper ebéd vagy vacsora.

Elő- és elkészítési idő

70 + 30 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~720 kCal/adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 3 nagyobb krumpli
  • 2 dl tej
  • 2 tk cukor
  • 30 g élesztő
  • 2 tk só
  • 2,5 dl tejföl
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 2-3 fej lilahagyma

  • bors
  • 3 ek Vénusz Omega 3&6 étolaj

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a krumplit, majd főzzük puhára. Törjük össze, és hagyjuk kihűlni.
  2. Langyos tejben keverjük el a cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt, és 10 perc alatt hagyjuk felfutni.
  3. Nagy keverőtálban gyúrjunk kenyértésztát a tört krumpliból, lisztből, sóból, és az élesztős tejből. Fedjük le tiszta konyharuhával és hagyjuk a kétszeresére kelni egy óra alatt.
  4. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  5. Nyújtsuk centi vastagra a megkelt tésztát, majd rakjuk egy beolajozott tepsibe. Kenjük be a tészta tetejét tejföllel, szórjuk rá az apróra vágott kolozsvári szalonnát, és a vékonyra szelt lilahagymát. Őröljünk rá borsot, majd dobjuk be az előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük készre.


Elkészítési tipp

Kedvünk szerint variálhatjuk a kenyérlángos feltétjét, kipróbálhatjuk kolbásszal, sajttal, friss fűszernövényekkel is.

Ételallergia tipp

Könnyen laktózmentessé tehetjük, ha laktózmentes tejet és tejfölt használunk a készítéséhez.

Vénusz Omega étolaj

A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük. A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*. *A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA) és 10g linolsav (LA) fogyasztásával érhető el.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Ezer neve van” Kenyérlángos

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a krumplit, majd főzzük puhára. Törjük össze, és hagyjuk kihűlni.
  2. Langyos tejben keverjük el a cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt, és 10 perc alatt hagyjuk felfutni.
  3. Nagy keverőtálban gyúrjunk kenyértésztát a tört krumpliból, lisztből, sóból, és az élesztős tejből. Fedjük le tiszta konyharuhával és hagyjuk a kétszeresére kelni egy óra alatt.
  4. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  5. Nyújtsuk centi vastagra a megkelt tésztát, majd rakjuk egy beolajozott tepsibe. Kenjük be a tészta tetejét tejföllel, szórjuk rá az apróra vágott kolozsvári szalonnát, és a vékonyra szelt lilahagymát. Őröljünk rá borsot, majd dobjuk be az előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük készre.



Elkészítési tipp

Kedvünk szerint variálhatjuk a kenyérlángos feltétjét, kipróbálhatjuk kolbásszal, sajttal, friss fűszernövényekkel is.

Ételallergia tipp

Könnyen laktózmentessé tehetjük, ha laktózmentes tejet és tejfölt használunk a készítéséhez.

Vénusz tipp

Használjunk krémesre kevert Vénusz Napfölt a feltéthez!