„A venezuelai Arepas” Kukoricalángos

A lángos és lepényféléket minden nép a legegyszerűbb ételei között tartja számon. Ahol sok búza volt, ott búzalisztből készül, de ahol csak kukorica, ott a kukoricalisztet gyúrták össze vízzel, aztán kisütötték. Ilyen az arepas, a venezuelai kukoricalepény.

Elő- és elkészítési idő

25 + 30 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~707 kCal/adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 30 dkg masarepa liszt
  • 3,3 dl víz
  • 2 db kicsontozott csirke felsőcomb
  • fél citrom leve
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 avokádó
  • 1 dl tejföl
  • 1 fej hagyma
  • 1 kierezett és kimagozott chilipaprika
  • 5 dkg friss koriander
  • Vénusz Sütőolaj

Elkészítés

  1. Nagy keverőedényben gyúrjunk morzsálódó tésztát a kukoricalisztből, sóból, és a vízből. Formázzunk belőle 4 bucit, majd óvatosan, hogy ne törjön el a tészta, nyújtsuk laposra.
  2. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
  3. Nagy teflonserpenyőben, forró olajban pár perc alatt pirítsuk meg a kukoricalángosok mindkét oldalát, majd tegyük sütőrácsra, és 20 perc alatt süssük készre az előmelegített sütőben.
  4. Kevés olajon, közepes lángon süssük pirosra a kicsontozott, bőrös csirke felsőcombot. Facsarjuk rá a citrom levét, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük vágódeszkára, és vágjuk csíkokra.
  5. Keverőedényben törjük össze villával a héj-, és magnélküli avokádót a tejföllel, a kimagozott és felszelt chilivel, a lereszelt fokhagymával és a minél vékonyabbra szelt hagymával.
  6. Vágjuk ketté a készre sült kukoricalepényeket, majd töltsük meg az avokádós krémmel, a csirkecomb csíkokkal, és a durvára vágott friss korianderrel.



Elkészítési tipp

Fontos, hogy előfőzött kukoricalisztből csináljuk a kis lepényeket, a sima kukoricaliszt nem fog összeállni. Gluténmentes boltokban, vagy szakboltokban megtalálható. Ha mégsem sikerülne beszereznünk, de kipróbálnánk, akkor hasonlót érhetünk el fele búza- fele sima kukoricaliszt használatával.

Könnyen formázhatjuk a lepényeket, ha mélyhűtős zacskóba tesszük a gombócot, és azon keresztül lapítjuk ki.

Ételallergia tipp

Laktózmentes tejföl használatával könnyen laktózmentessé tehetjük az ételt.

Vénusz Sütőolaj

A Vénusz Sütőolaj első préselésű finomított napraforgó-étolajat és nemesített, nagy olajsavtartalmú napraforgómagból készült olajat tartalmaz, amely természetesen gazdag omega-9-ben, így kiváló hőtűrőképességgel rendelkezik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

892 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„A venezuelai Arepas” Kukoricalángos

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Nagy keverőedényben gyúrjunk morzsálódó tésztát a kukoricalisztből, sóból, és a vízből. Formázzunk belőle 4 bucit, majd óvatosan, hogy ne törjön el a tészta, nyújtsuk laposra.
  2. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
  3. Nagy teflonserpenyőben, forró olajban pár perc alatt pirítsuk meg a kukoricalángosok mindkét oldalát, majd tegyük sütőrácsra, és 20 perc alatt süssük készre az előmelegített sütőben.
  4. Kevés olajon, közepes lángon süssük pirosra a kicsontozott, bőrös csirke felsőcombot. Facsarjuk rá a citrom levét, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük vágódeszkára, és vágjuk csíkokra.
  5. Keverőedényben törjük össze villával a héj-, és magnélküli avokádót a tejföllel, a kimagozott és felszelt chilivel, a lereszelt fokhagymával és a minél vékonyabbra szelt hagymával.
  6. Vágjuk ketté a készre sült kukoricalepényeket, majd töltsük meg az avokádós krémmel, a csirkecomb csíkokkal, és a durvára vágott friss korianderrel.




Elkészítési tipp

Fontos, hogy előfőzött kukoricalisztből csináljuk a kis lepényeket, a sima kukoricaliszt nem fog összeállni. Gluténmentes boltokban, vagy szakboltokban megtalálható. Ha mégsem sikerülne beszereznünk, de kipróbálnánk, akkor hasonlót érhetünk el fele búza- fele sima kukoricaliszt használatával.

Könnyen formázhatjuk a lepényeket, ha mélyhűtős zacskóba tesszük a gombócot, és azon keresztül lapítjuk ki.

Ételallergia tipp

Laktózmentes tejföl használatával könnyen laktózmentessé tehetjük az ételt.