„Farinata” Az olasz csicseriborsó lepény

Liguriában nemzeti eledel ez a csicseriborsó lisztből készült lepény, ami ellentétben a mi lángosunkkal, egy könnyű étel. Megéri kivárni, amíg néhány órán át pihen a tésztája, mert elképesztően finom, ráadásul gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják.

Elő- és elkészítési idő

4 óra + 15 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~390 kCal / adag

Hozzávalók

  • 30 dkg csicseriborsó liszt
  • 3 dl víz
  • 0,5 dl olívaolaj

  • 1-2 ág friss rozmaring
  • bors

Elkészítés

  1. Széles keverőedényben habverővel keverjük egyenletes híg tésztává a csicseriborsó lisztet a vízzel és a sóval. Fedjük le, hagyjuk pihenni legalább 4 órát.
  2. Melegítsük elő a sütőt az elérhető legmagasabb hőfokra.
  3. Kanállal szedjük le a képződött habot a híg csicseriborsólisztes lé tetejéről. Öntsük magasabb tepsibe vagy tortaformába az olívaolajat, majd öntsük rá a híg tésztát, hogy centi-másfél centi vastagon álljon. Dobáljuk rá a rozmaringágacskákat, majd tegyük a sütőbe, és süssük készre 12-14 perc alatt.


Elkészítési tipp

Ne ijedjünk meg a tészta hígságától: mire kisül a sütőben, szuper ropogós lesz a teteje és az alja is, míg középen lágy és krémes.

Hagyhatjuk akár egész éjszakára is a bekevert tésztát, a minimális idő amíg pihen legyen 4 óra.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

881 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Farinata” Az olasz csicseriborsó lepény

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Széles keverőedényben habverővel keverjük egyenletes híg tésztává a csicseriborsó lisztet a vízzel és a sóval. Fedjük le, hagyjuk pihenni legalább 4 órát.
  2. Melegítsük elő a sütőt az elérhető legmagasabb hőfokra.
  3. Kanállal szedjük le a képződött habot a híg csicseriborsólisztes lé tetejéről. Öntsük magasabb tepsibe vagy tortaformába az olívaolajat, majd öntsük rá a híg tésztát, hogy centi-másfél centi vastagon álljon. Dobáljuk rá a rozmaringágacskákat, majd tegyük a sütőbe, és süssük készre 12-14 perc alatt.



Elkészítési tipp

Ne ijedjünk meg a tészta hígságától: mire kisül a sütőben, szuper ropogós lesz a teteje és az alja is, míg középen lágy és krémes.

Hagyhatjuk akár egész éjszakára is a bekevert tésztát, a minimális idő amíg pihen legyen 4 óra.