„Ropogós, mint a bizonyítvány!” Szezámmagos, juhtúrós rudak

A bizonyítványosztás utáni családi összejövetelre nem árt, ha készülünk egy két ropogós falattal és sütivel. Ez a juhtúrós rudacska tökéletes éhségcsillapító az ünnepség után. 

Elő- és elkészítési idő

10 perc + 50 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~890 kcal/adag

Allergének

Glutén

Szezámmag

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Kenéshez:

  • 1 tojássárgája vízzel lazítva
  • szezámmag

Elkészítés

  1. A lisztet a sütőmargarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, rámorzsoljuk az élesztőt, sózzuk és hozzáadjuk a juhtúrót, majd alaposan kidolgozzuk a tésztát.
  2. Fóliába csomagoljuk és min. 1 órára hűtőbe tesszük.
  3. Lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk és késsel 1 cm széles rudakat vagdosunk. Tojással lekenjük, magvakkal alaposan megszórjuk és 180 fokos sütőben 20 perc alatt pirosra sütjük.


Elkészítési tipp

A juhtúró helyett reszelhetünk sima vagy füstölt sajtot is a tésztába.

Gazdagíthatjuk apróra vágott zöldfűszerekkel (snidling, kakukkfű, stb.) is a tésztát.

Ételallergia tipp

Liszt helyett készíthetjük gluténmentes vagy csökkentett szénhidráttartalmú liszttel is a rágcsát.

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

721 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Ropogós, mint a bizonyítvány!” Szezámmagos, juhtúrós rudak

Hozzávalók

Kenéshez:

Elkészítés

  1. A lisztet a sütőmargarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, rámorzsoljuk az élesztőt, sózzuk és hozzáadjuk a juhtúrót, majd alaposan kidolgozzuk a tésztát.
  2. Fóliába csomagoljuk és min. 1 órára hűtőbe tesszük.
  3. Lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk és késsel 1 cm széles rudakat vagdosunk. Tojással lekenjük, magvakkal alaposan megszórjuk és 180 fokos sütőben 20 perc alatt pirosra sütjük.



Elkészítési tipp

A juhtúró helyett reszelhetünk sima vagy füstölt sajtot is a tésztába.

Gazdagíthatjuk apróra vágott zöldfűszerekkel (snidling, kakukkfű, stb.) is a tésztát.

Ételallergia tipp

Liszt helyett készíthetjük gluténmentes vagy csökkentett szénhidráttartalmú liszttel is a rágcsát.

Vénusz tipp

A Vénusz Sütőmargarin könnyedén eldolgozható, vele a magvak rudak még omlósabbak lesznek.