“Ezután bármit kérhetsz tőle” Édes-csípős sült oldalas

Mézzel édesítve az oldalas maga a mennyország. A férfiak többsége eleve odavan az édes-sós fűszerezésért, pláne ha egy nagy darab puha húsról beszélünk. 10 perc alatt előkészíthető, aztán már csak meg kell várni, hogy megsüljön, és friss kenyérrel, szendvicsbe téve elfogyasszuk.


Elő- és elkészítési idő

10 + 150 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~1306 kCal / adag

Allergének

Glutén

Szója

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1,2 kg csontos sertés oldalas
  • 6 ek méz
  • 2 tk cayenne bors, vagy őrölt chili
  • 6 ek szójaszósz
  • 1 citrom leve
  • 6 ek Vénusz napraforgó-étolaj
  • bors
  • 2 baguett
  • vegyes saláta

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra!
  2. Keverjünk pácot a mézből, szójaszószból, chili porból, citromléből és az olajból. 
  3. Tegyük tepsibe a csontos oldalast és alaposan dörgöljük be a páccal mindkét oldalát. Sózzuk be, fedjük le a tepsit alufóliával és tegyük a sütőbe két órára. Egy óra elteltével vegyük ki a sütőből, forgassuk meg a húst és kanállal locsoljuk meg a tepsiben összegyűlt szafttal. Fóliázzuk újra, és tegyük vissza a sütőbe.
  4. Újabb óra elteltével vegyük ki megint, forgassuk át, locsoljuk meg újra szafttal, majd tegyük vissza a sütőbe további 20 percre, ezúttal már fólia nélkül.
  5. Tegyük a húst vágódeszkára: ennyi idő alatt bőven omlóssá puhult az oldalas, könnyedén ki tudjuk húzni a bordacsontokat. Szeleteljük adagokra, őröljünk rá borsot, és állítsuk össze a szendvicseket.
  6. A legfinomabb, ha friss bagettből csináljuk a szendvicseket, kevés salátával. Mindenképpen locsoljunk a bagettekre a szaftból is!


Elkészítési tipp

Tavasszal használjunk friss fejes salátát a szendvicshez!

Egy kanál dijoni mustár hozzáadásával még pikánsabbá tehetjük a pácot.

Ha nem akarjuk szendvicsbe tölteni, ideális feltét főzelékekhez, salátákhoz.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

716 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Ezután bármit kérhetsz tőle” Édes-csípős sült oldalas

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra!
  2. Keverjünk pácot a mézből, szójaszószból, chili porból, citromléből és az olajból. 
  3. Tegyük tepsibe a csontos oldalast és alaposan dörgöljük be a páccal mindkét oldalát. Sózzuk be, fedjük le a tepsit alufóliával és tegyük a sütőbe két órára. Egy óra elteltével vegyük ki a sütőből, forgassuk meg a húst és kanállal locsoljuk meg a tepsiben összegyűlt szafttal. Fóliázzuk újra, és tegyük vissza a sütőbe.
  4. Újabb óra elteltével vegyük ki megint, forgassuk át, locsoljuk meg újra szafttal, majd tegyük vissza a sütőbe további 20 percre, ezúttal már fólia nélkül.
  5. Tegyük a húst vágódeszkára: ennyi idő alatt bőven omlóssá puhult az oldalas, könnyedén ki tudjuk húzni a bordacsontokat. Szeleteljük adagokra, őröljünk rá borsot, és állítsuk össze a szendvicseket.
  6. A legfinomabb, ha friss bagettből csináljuk a szendvicseket, kevés salátával. Mindenképpen locsoljunk a bagettekre a szaftból is!



Elkészítési tipp

Tavasszal használjunk friss fejes salátát a szendvicshez!

Egy kanál dijoni mustár hozzáadásával még pikánsabbá tehetjük a pácot.

Ha nem akarjuk szendvicsbe tölteni, ideális feltét főzelékekhez, salátákhoz.

Vénusz tipp

Használjunk Vénusz D-vitamin étolajat a pác készítéséhez, az egészséges csontozat és fogazat fenntartásáért