1 szelet + még 1 szelet! = Tejszínes mézes szelet

A tejszínes mézes szeletből érdemes rögtön nagyobb mennyiséget készíteni, mert a legfinomabb ebéd után is lecsúszik néhány kocka kicsinek-nagynak egyaránt, jobb is ha nem számoljuk, hogy mennyit ettünk. 
Elő- és elkészítési idő

20 perc + 1 óra + pihentetés

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~936 kcal/adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Tészta:

Krém:

Tetejére:

Elkészítés

  1. A margarint, a mézzel és a tojásokkal gőz felett összemelegítjük.
  2. A lisztet a kakaóporral és a szódabikarbónával összekeverjük, majd a mézes keverékhez adjuk és alaposan eldolgozzuk.
  3. A tésztát két részre osztjuk. Vékonyra nyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük.
  4. A lisztet és a pudingport elkeverjük, majd a tejjel apránként csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük. A vajat a cukorral felhabosítjuk, a kihűlt pudingot belekeverjük és robotgéppel addig keverjük, míg langyosra nem hűl. Hozzáadjuk a tejfölt.
  5. A kisült lapra a krém felét kenjük, majd hűtjük. Ezt követően jön a csokis krém, majd ezt is kidermesztjük. Rákenjük a maradék krémet, majd ezt követően rátesszük a másik lapot.
  6. A tetejére 10 dkg étcsokit felolvasztunk, hozzákeverünk 2 ek olajat, majd a süti tetejére simítjuk. Másnapra puhul meg és lesz szépen szeletelhető.


Elkészítési tipp

Próbáljuk ki vaníliás pudingporral készítve.

Izgalmasabbá tehetjük, ha a lapokat vékonyan megkenjük lekvárral.

Ételallergia tipp

Tej helyett készíthetjük mandulatejjel vagy kókusztejjel is.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

1 szelet + még 1 szelet! = Tejszínes mézes szelet

Hozzávalók

Tészta:

Krém:

Tetejére:

Elkészítés

  1. A margarint, a mézzel és a tojásokkal gőz felett összemelegítjük.
  2. A lisztet a kakaóporral és a szódabikarbónával összekeverjük, majd a mézes keverékhez adjuk és alaposan eldolgozzuk.
  3. A tésztát két részre osztjuk. Vékonyra nyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük.
  4. A lisztet és a pudingport elkeverjük, majd a tejjel apránként csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük. A vajat a cukorral felhabosítjuk, a kihűlt pudingot belekeverjük és robotgéppel addig keverjük, míg langyosra nem hűl. Hozzáadjuk a tejfölt.
  5. A kisült lapra a krém felét kenjük, majd hűtjük. Ezt követően jön a csokis krém, majd ezt is kidermesztjük. Rákenjük a maradék krémet, majd ezt követően rátesszük a másik lapot.
  6. A tetejére 10 dkg étcsokit felolvasztunk, hozzákeverünk 2 ek olajat, majd a süti tetejére simítjuk. Másnapra puhul meg és lesz szépen szeletelhető.



Elkészítési tipp

Próbáljuk ki vaníliás pudingporral készítve.

Izgalmasabbá tehetjük, ha a lapokat vékonyan megkenjük lekvárral.

Ételallergia tipp

Tej helyett készíthetjük mandulatejjel vagy kókusztejjel is.

Vénusz tipp

A Vénusz Valódi Vajjal a süteményeket a vaj ízével gazdagítja.