„Induljon a ballagási buli” Paradicsomos-darált húsos rétes

Az otthon tartott ballagási buli egyre nagyobb divat itthon is. Ez a húsos rétes kiváló fogás erre az alkalomra, hiszen gyorsan elkészíthető és laktató is.

Elő- és elkészítési idő

10 perc + 1 óra

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~628 kcal/adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 3 ek Vénusz D-vitamin étolaj
  • 2 rúd leveles tészta
  • 2 doboz zöldfűszeres Philadelphia sajtkrém
  • 60 dkg darált hús
  • 2 fej hagyma
  • 2 piros kaliforniai paprika
  • 3 dl vörösbor
  • frissen őrölt bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • szárított bazsalikom
  • szárított oregano
  • szárított kakukkfű
  • 2 doboz hámozott, darabolt paradicsomkonzerv

Kenéshez:

  • 1 tojás felverve

Elkészítés

  1. A hagymákat megtisztítjuk és vékonyra szeljük.
  2. Kevés Vénusz D-vitamin olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott paprikát, rövid párolás után a darált húst. Morzsásra pirítjuk.
  3. Fokhagymát reszelünk rá és felöntjük a borral. 1-2 percig rotyogtatjuk, utána a beleöntjük a paradicsom konzerveket, fűszerezzük sóval, borssal és a szárított fűszerekkel. Közepes lángon főzzük, míg a massza besűrűsödik. Ez kb. 20-25 perc. Kihűtjük.
  4. A leveles tésztát kitekerjük, megkenjük a sajtkrémmel, aztán a paradicsomos-húsos massza felével és a hosszabbik oldalánál fogva, mint a rétest feltekerjük. A másik rúddal ugyanígy járunk el. A tetejüket felvert tojás sárgájával megkenjük és 200 fokon nagyjából 35 percig sütjük. 


Elkészítési tipp

A tölteléket készíthetjük darált hús nélkül, párolt zöldségekkel is.

A szárított zöldfűszerek helyett használhatunk frisset is.

Ételallergia tipp

Tejmentesen is készíthető, ha elhagyjuk a sajtkrémet belőle.

Vénusz Immuno étolaj

A Vénusz Immuno étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

721 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Induljon a ballagási buli” Paradicsomos-darált húsos rétes

Hozzávalók

Kenéshez:

Elkészítés

  1. A hagymákat megtisztítjuk és vékonyra szeljük.
  2. Kevés Vénusz D-vitamin olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott paprikát, rövid párolás után a darált húst. Morzsásra pirítjuk.
  3. Fokhagymát reszelünk rá és felöntjük a borral. 1-2 percig rotyogtatjuk, utána a beleöntjük a paradicsom konzerveket, fűszerezzük sóval, borssal és a szárított fűszerekkel. Közepes lángon főzzük, míg a massza besűrűsödik. Ez kb. 20-25 perc. Kihűtjük.
  4. A leveles tésztát kitekerjük, megkenjük a sajtkrémmel, aztán a paradicsomos-húsos massza felével és a hosszabbik oldalánál fogva, mint a rétest feltekerjük. A másik rúddal ugyanígy járunk el. A tetejüket felvert tojás sárgájával megkenjük és 200 fokon nagyjából 35 percig sütjük. 



Elkészítési tipp

A tölteléket készíthetjük darált hús nélkül, párolt zöldségekkel is.

A szárított zöldfűszerek helyett használhatunk frisset is.

Ételallergia tipp

Tejmentesen is készíthető, ha elhagyjuk a sajtkrémet belőle.

Vénusz tipp

A Vénusz D-vitamin olaj használatával teszünk fogaink és csontjaink egészségéért.