„Szorgalmas gyerekek kedvence” Csirkenuggets, házi sült krumpli sütőben sütve, koktélszósszal

"Rántott csirke falatkákat és sült krumplit!!!" – Hányszor halljuk ezt a vacsi igényt a gyerekektől egy évben? Hát most készítsük el nekik, ha már olyan szorgalmasak voltak egész évben!

Elő- és elkészítési idő

10 perc + 1 óra

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~458 kcal/adag

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 10-15 dkg zsemlemorzsa 
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika (édes)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél teáskanál só
  • negyed teáskanál bors
  • 5 ek Vénusz étolaj

Sültkrumpli a sütőből:

Koktélszósz:

  • 3 ek majonéz
  • 2 ek tejföl
  • 2 ek ketchup

Elkészítés

  1. A megmosott, papírtörlővel kissé leszárított csirkemellet 2-3 cm vastag csíkokra vágjuk. Ne legyenek túl vékonyak, mert a vastagabbak szaftosabbak maradnak a sütés után.
  2. Egy tiszta nejlontasakba szórjuk a zsemlemorzsát, az őrölt pirospaprikát, hozzáreszeljük a megpucolt fokhagymát, illetve adunk hozzá sót és borsot is, valamint 3 ek olajat is.
  3. Beledobáljuk a feldarabolt húsokat, és addig rázogatjuk a tasakot, amíg a csirkecsíkokat be nem vonja a paprikás-fokhagymás morzsa.
  4. Sütőpapírral kibélelünk egy sütőlapot, majd rátesszük a bepanírozott csíkokat, és 200 fokos sütőben pirosodásig sütjük (kb. 20 perc).
  5. A burgonyákat megmossuk, cikkekre vágjuk, az olajjal összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsin szétterítjük és 200 fokos sütőben pirosra sütjük 45 perc alatt. 
  6. Csak a végén sózzuk!
  7. A koktélszósz alapanyagait összekeverjük és kisült nuggetsszel és krumplival kínáljuk.


Elkészítési tipp

Sült krumpli helyett készíthetünk hozzá rizibiziit is.

A nuggets-et kisüthetjük olajban sütve is, de sütőben készítve még egészségesebb.

Ételallergia tipp

Gluténérzékenység esetén készítsünk gluténmentes kenyérből házi zsemlemorzsát!

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Szorgalmas gyerekek kedvence” Csirkenuggets, házi sült krumpli sütőben sütve, koktélszósszal

Hozzávalók

Sültkrumpli a sütőből:

Koktélszósz:

Elkészítés

  1. A megmosott, papírtörlővel kissé leszárított csirkemellet 2-3 cm vastag csíkokra vágjuk. Ne legyenek túl vékonyak, mert a vastagabbak szaftosabbak maradnak a sütés után.
  2. Egy tiszta nejlontasakba szórjuk a zsemlemorzsát, az őrölt pirospaprikát, hozzáreszeljük a megpucolt fokhagymát, illetve adunk hozzá sót és borsot is, valamint 3 ek olajat is.
  3. Beledobáljuk a feldarabolt húsokat, és addig rázogatjuk a tasakot, amíg a csirkecsíkokat be nem vonja a paprikás-fokhagymás morzsa.
  4. Sütőpapírral kibélelünk egy sütőlapot, majd rátesszük a bepanírozott csíkokat, és 200 fokos sütőben pirosodásig sütjük (kb. 20 perc).
  5. A burgonyákat megmossuk, cikkekre vágjuk, az olajjal összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsin szétterítjük és 200 fokos sütőben pirosra sütjük 45 perc alatt. 
  6. Csak a végén sózzuk!
  7. A koktélszósz alapanyagait összekeverjük és kisült nuggetsszel és krumplival kínáljuk.



Elkészítési tipp

Sült krumpli helyett készíthetünk hozzá rizibiziit is.

A nuggets-et kisüthetjük olajban sütve is, de sütőben készítve még egészségesebb.

Ételallergia tipp

Gluténérzékenység esetén készítsünk gluténmentes kenyérből házi zsemlemorzsát!

Vénusz tipp

Amennyiben a krumplit olajban sütnénk ki, használjuk a Vénusz Sütőolajat, melyben akár 10x is süthetünk!