„Együtt ünnepel a család” Citromos morzsás lazac, zöldséges kuszkussaláta

Az érettségi mérföldkő a gyerekek életében, ehhez pedig fejedelmi fogás dukál! Ezzel a finom lazacos étellel pedig méltón megünnepelhetjük ezt az igazán fontos alkalmat!

Elő- és elkészítési idő

15 perc + 1 óra

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~672 kcal/adag

Allergének

Diófélék

Glutén

Hal

Mustár

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 80 dkg lazacfilé egyben
  • 15 dkg mandula, dió
  • 4 ek zsemlemorzsa
  • 1 ek mustár
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 citrom
  • bors
  • 2 ek Vénusz D-vitamin étolaj
  • 30 dkg koktélparadicsom

Kuszkuszsaláta:

  • 20 dkg kuszkusz
  • 2 kígyóuborka
  • 5 paradicsom
  • 1 sárgarépa
  • 2 csokor petrezselyem
  • 5 ek olívaolaj
  • fél citrom leve

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. A mandulát, diót késes robotgéppel zúzzuk nagyjából össze.
  3. Sózzuk, keverjük hozzá a felaprított petrezselymet, negyed citrom levét és a citrom reszelt héját és a zsemlemorzsát.
  4. A lazacot sózzuk, borsozzuk.
  5. A tepsit/kerámiatálat vékonyan olajozzuk k i, majd szórjunk kevés morzsát egy tepsi aljára tegyük rá a lazacot, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a tetejét a morzsával.
  6. Tegyük mellé a félbevágott paradicsomokat 20 percig süssük.
  7. A kuszkuszt 2,5 dl forró vízzel leöntjük és hagyjuk, hogy megszívja magát.
  8. Villával összetörjük, a felkockázott uborkát és paradicsomot, valamint a reszelt répát hozzáadjuk. Olajjal, citromlével meglocsoljuk és apróra vágott petrezselyemmel elkeverjük. Sózzuk.


Elkészítési tipp

A halas morzsához használhatunk más olajos magvakat is: kesudiót, mogyorót, pisztáciát, stb.

A halat ne süssük túl! Kevésnek tűnhet a 20 perc, de így marad szaftos.

A kuszkuszsalátához keverjünk egy kis almát, így még izgalmasabb íze lesz.

Vénusz D-vitamin étolaj

A Vénusz D-vitamin étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Együtt ünnepel a család” Citromos morzsás lazac, zöldséges kuszkussaláta

Hozzávalók

Kuszkuszsaláta:

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. A mandulát, diót késes robotgéppel zúzzuk nagyjából össze.
  3. Sózzuk, keverjük hozzá a felaprított petrezselymet, negyed citrom levét és a citrom reszelt héját és a zsemlemorzsát.
  4. A lazacot sózzuk, borsozzuk.
  5. A tepsit/kerámiatálat vékonyan olajozzuk k i, majd szórjunk kevés morzsát egy tepsi aljára tegyük rá a lazacot, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a tetejét a morzsával.
  6. Tegyük mellé a félbevágott paradicsomokat 20 percig süssük.
  7. A kuszkuszt 2,5 dl forró vízzel leöntjük és hagyjuk, hogy megszívja magát.
  8. Villával összetörjük, a felkockázott uborkát és paradicsomot, valamint a reszelt répát hozzáadjuk. Olajjal, citromlével meglocsoljuk és apróra vágott petrezselyemmel elkeverjük. Sózzuk.



Elkészítési tipp

A halas morzsához használhatunk más olajos magvakat is: kesudiót, mogyorót, pisztáciát, stb.

A halat ne süssük túl! Kevésnek tűnhet a 20 perc, de így marad szaftos.

A kuszkuszsalátához keverjünk egy kis almát, így még izgalmasabb íze lesz.

Vénusz tipp

A halas ételek egészségesek, a Vénusz D-vitamin olajjal pedig a csontok és fogak egészségét támogatjuk meg.