„A legmenőbb anyuka ajándéka!” Mini sajtburger

Néha beadhatjuk a derekunkat és készíthetünk a gyerekeknek házilag is gyorséttermi kaját, ha már úgyis oda-vissza vannak érte. A nyári szünet kezdete remek alkalom egy családi hamburgerezéshez, és biztos, hogy a gyerek szemében mi leszünk a legmenőbb szülők! 

Elő- és elkészítési idő

10 perc + 1,5 óra

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~524 kcal/adag

Allergének

Glutén

Szezámmag

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Buci:

  • 40 dkg liszt
  • 1 tk só
  • 2 dkg élesztő
  • 5 dkg Vénusz Sütőmargarin
  • 1 dl natúr joghurt/tejföl
  • kb 2 dl langyos víz
  • tojás a kenéshez
  • szezámmag

Húspogácsa:

  • 60 dkg darált hús
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek mustár
  • 1 ek Worcestershire szósz
  • frissen őrölt bors
  • 12 dkg sajt (Cheddar pl)

Saláta:

  • fél kígyóuborka
  • 4 db paradicsom

Elkészítés

  1. A buci alapanyagait tálba mérjük és alaposan kidagasztjuk. Duplájára kelesztjük. 
  2. 14 részre osztjuk a tésztát és kis golyókat formázunk belőle, melyeket ismét hagyjuk kelni.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a bucikat lekenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal és 20 perc alatt kisütjük.
  4. A darált húst elkeverjük a reszelt hagymával, a mustárral, Worcestershire szósszal, sózzuk, borsozzuk.
  5. Lapos pogácsákat készítünk belőle, majd forró serpenyőben mindkét oldalát kisütjük.
  6. A bucikat félbevágjuk, salátát, húspogácsát, sajtot, uborkát, paradicsomot teszünk bele.


Elkészítési tipp

A húspogácsába reszelhetünk répát is, így még könnyedebb lesz.

Készíthetünk mustárból, majonézből, tejfölből koktélszószt, amit használhatunk a hamburgerhez.

Ételallergia tipp

Érzékenység esetén ne kenjük le tojással a zsemléket.

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„A legmenőbb anyuka ajándéka!” Mini sajtburger

Hozzávalók

Buci:

Húspogácsa:

Saláta:

Elkészítés

  1. A buci alapanyagait tálba mérjük és alaposan kidagasztjuk. Duplájára kelesztjük. 
  2. 14 részre osztjuk a tésztát és kis golyókat formázunk belőle, melyeket ismét hagyjuk kelni.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a bucikat lekenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal és 20 perc alatt kisütjük.
  4. A darált húst elkeverjük a reszelt hagymával, a mustárral, Worcestershire szósszal, sózzuk, borsozzuk.
  5. Lapos pogácsákat készítünk belőle, majd forró serpenyőben mindkét oldalát kisütjük.
  6. A bucikat félbevágjuk, salátát, húspogácsát, sajtot, uborkát, paradicsomot teszünk bele.



Elkészítési tipp

A húspogácsába reszelhetünk répát is, így még könnyedebb lesz.

Készíthetünk mustárból, majonézből, tejfölből koktélszószt, amit használhatunk a hamburgerhez.

Ételallergia tipp

Érzékenység esetén ne kenjük le tojással a zsemléket.

Vénusz tipp

A Vénusz Sütőmargarinnal már rögtön akkor lehet dolgozni, ahogy kivesszük a hűtőből.