„Matek 5-ös” Mandulás-cukkini-lime-os spagetti

A szuper év végi biziért ínyenc spaghetti jár. A hagyományos paradicsomos tészta mellett ez a pikáns verzió is a srácok kedvence lesz!

Elő- és elkészítési idő

5 perc + 40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~490 kcal/adag

Allergének

Diófélék

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 50 dkg spaghetti
  • 1 hagyma
  • 3 ek Vénusz Omega 3&6 étolaj
  • 2 cukkini
  • 5 ek őrölt mandula
  • 10 levél bazsalikom
  • 1 lime
  • 1,5 dl tejszín
  • 10 dkg parmezán

Elkészítés

  1. A hagymát finomra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk. 
  2. Hozzáadjuk az almareszelőn lereszelt cukkinit, megpároljuk.
  3. Rászórjuk a mandulát, a lime facsart levét, a tejszínnel felöntjük és kicsit pároljuk. Sózzuk, borsozzuk.
  4. A szószt a tésztával és 1 merőkanálnyi tészta főzőlével összekeverjük és bazsalikomlevelekkel megszórva tálaljuk.



Elkészítési tipp

Bazsalikom helyett használhatunk kevésé aromás fűszernövényt, pl.: petrezselymet.

Lime helyett használhatunk citromot.

Ételallergia tipp

Mandula érzékenység esetén használjunk kesudiót, vagy más diófélét.

Vénusz Omega étolaj

A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük. A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*. *A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA) és 10g linolsav (LA) fogyasztásával érhető el.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

850 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Matek 5-ös” Mandulás-cukkini-lime-os spagetti

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát finomra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk. 
  2. Hozzáadjuk az almareszelőn lereszelt cukkinit, megpároljuk.
  3. Rászórjuk a mandulát, a lime facsart levét, a tejszínnel felöntjük és kicsit pároljuk. Sózzuk, borsozzuk.
  4. A szószt a tésztával és 1 merőkanálnyi tészta főzőlével összekeverjük és bazsalikomlevelekkel megszórva tálaljuk.




Elkészítési tipp

Bazsalikom helyett használhatunk kevésé aromás fűszernövényt, pl.: petrezselymet.

Lime helyett használhatunk citromot.

Ételallergia tipp

Mandula érzékenység esetén használjunk kesudiót, vagy más diófélét.

Vénusz tipp

A Vénusz Omega 3&6 olaj segítségével odafigyelhetünk a család koleszterinszintjére is.