„Minden benne van szendvics!” Barna kenyeres szuperszendvics csirkemellel

Nyaraláskor érdemes olyan szendvicseket csomagolnunk, amelyek jól bírják a meleget, nem romlanak meg hamar, mégis táplálóak. A teljes kiőrlésű kenyér lassabban felszívódó szénhidrátot tartalmaz, így hosszabb ideig teltségérzetet ad. 

Elő- és elkészítési idő

2 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 647 kcal/szendvics

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

4 szendvicshez:

  • 8 szelet barna kenyér
  • 1 ek Vénusz Multivitamin
  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 4 szelet füstölt sajt
  • 2 tk grill fűszerkeverék
  • 1 ek Vénusz D-vitamin étolaj
  • 4 nagyobb salátalevél (vagy bébispenót, esetleg salátakeverék)
  • 3 paradicsom
  • fél kígyóuborka

Elkészítés

  1. Először a csirkét készítjük el: megmossuk, majd papírtörlővel leszárítjuk.
  2. A grill fűszerkeverékkel ízesítjük, majd olajjal bemasszírozzuk és egy serpenyőben magas lángon először körbepirítjuk, majd alacsony lángon sütjük még 8 percig. Kihűtjük.
  3. A csirkét vékony szeletekre szeljük.
  4. A kenyérszeletet megkenjük margarinnal,  ráfektetjük a salátát, majd az uborkaszeleteket, erre jön a csirke, majd a füstölt sajt, végül a paradicsom.

Elkészítési tipp

A szendvicsbe tehetünk reszelt répát is kenhetünk kevés majonézt vagy BBQ szószt vékonyan.

Ételallergia tipp

Allergia esetén készítsük gluténmentes kenyérből szendvicsünket

Vénusz Immuno étolaj

A Vénusz Immuno étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Minden benne van szendvics!” Barna kenyeres szuperszendvics csirkemellel

Hozzávalók

4 szendvicshez:


Elkészítés

  1. Először a csirkét készítjük el: megmossuk, majd papírtörlővel leszárítjuk.
  2. A grill fűszerkeverékkel ízesítjük, majd olajjal bemasszírozzuk és egy serpenyőben magas lángon először körbepirítjuk, majd alacsony lángon sütjük még 8 percig. Kihűtjük.
  3. A csirkét vékony szeletekre szeljük.
  4. A kenyérszeletet megkenjük margarinnal,  ráfektetjük a salátát, majd az uborkaszeleteket, erre jön a csirke, majd a füstölt sajt, végül a paradicsom.


Elkészítési tipp

A szendvicsbe tehetünk reszelt répát is kenhetünk kevés majonézt vagy BBQ szószt vékonyan.

Ételallergia tipp

Allergia esetén készítsük gluténmentes kenyérből szendvicsünket

Vénusz tipp

A Vénusz D-vitamin étolaj helyett használhatjuk a Vénusz Omega 3&6 étolajat is, mely segít a normál koleszterinszint fenntartásában.