“Meccs helyett mozi?” Házi hamburger

Valamiért kézzel-lábbal enni a hamburgert különleges boldogságot okoz. Tegyük hát boldoggá a környezetünkben élő férfiakat egy szaftos és nagyon finom hamburgerrel, és bármire rá tudjuk majd őket beszélni. 


Elő- és elkészítési idő

15 + 15 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~1076 kCal

Allergének

Glutén

Mustár

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 80 dkg darált marha
  • 10 dkg darált marha faggyú
  • 5 dkg parmezán
  • 2 ek mustár
  • bors
  • 3 ek worchestershire szósz
  • 5 ek Vénusz Sütőolaj
  • 4 db hamburger buci
  • 2 kis fej lilahagyma
  • 10 dkg cheddar sajt
  • 2 db paradicsom
  • 4 fejes saláta levél

Elkészítés

  1. Alaposan gyúrjuk össze a darált marhahúst a faggyúval, a reszelt parmezánnal, a mustárral, sóval, borssal és a worchestershire szósszal. Formázzunk a masszából 2 centi vastag és 15 centi átmérőjű húspogácsákat.
  2. Éles késsel szeljük a lehető legvékonyabbra a lilahagymát, aztán vágjuk fel a cheddar sajtot és a paradicsomot is.
  3. Teflonserpenyőben hevítsünk kevés olajat, majd közepes lángon kezdjük el sütni a húspogácsákat. Süssük 2 percig, majd ha szépen megsült az alja, óvatosan forgassuk meg őket. Süssük további 2-3 percig, majd fordítsuk őket újra. Tegyük a húspogácsákra a vékonyra szelt hagymát, fedjük be sajttal és pirítsuk, amíg a sajt meg nem olvad a hús tetején.
  4. Teflonserpenyőben, olaj nélkül süssük meg a kettévágott  hamburger bucik belső felét, amíg kis színt kapnak.
  5. Elkezdhetjük rétegezni a hamburgert: alulra kerüljön a salátalevél, erre jöhet az olvasztott sajtos húspogácsa, majd a vékonyra szelt paradicsom, és  végül a buci teteje. Kedvünk szerint ízesíthetjük tovább mustárral, majonézzel.


Elkészítési tipp

Ha módunkban áll grillezni, ne habozzunk. Füstösen még finomabb lesz a hamburger.

Formázzunk bátran nagyobb húspogácsákat, és a steakhez hasonlóan süthetjük aztán őket rare, medium, welldone fokozatúra.

Vénusz Sütőolaj

A Vénusz Sütőolaj első préselésű finomított napraforgó-étolajat és nemesített, nagy olajsavtartalmú napraforgómagból készült olajat tartalmaz, amely természetesen gazdag omega-9-ben, így kiváló hőtűrőképességgel rendelkezik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Meccs helyett mozi?” Házi hamburger

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Alaposan gyúrjuk össze a darált marhahúst a faggyúval, a reszelt parmezánnal, a mustárral, sóval, borssal és a worchestershire szósszal. Formázzunk a masszából 2 centi vastag és 15 centi átmérőjű húspogácsákat.
  2. Éles késsel szeljük a lehető legvékonyabbra a lilahagymát, aztán vágjuk fel a cheddar sajtot és a paradicsomot is.
  3. Teflonserpenyőben hevítsünk kevés olajat, majd közepes lángon kezdjük el sütni a húspogácsákat. Süssük 2 percig, majd ha szépen megsült az alja, óvatosan forgassuk meg őket. Süssük további 2-3 percig, majd fordítsuk őket újra. Tegyük a húspogácsákra a vékonyra szelt hagymát, fedjük be sajttal és pirítsuk, amíg a sajt meg nem olvad a hús tetején.
  4. Teflonserpenyőben, olaj nélkül süssük meg a kettévágott  hamburger bucik belső felét, amíg kis színt kapnak.
  5. Elkezdhetjük rétegezni a hamburgert: alulra kerüljön a salátalevél, erre jöhet az olvasztott sajtos húspogácsa, majd a vékonyra szelt paradicsom, és  végül a buci teteje. Kedvünk szerint ízesíthetjük tovább mustárral, majonézzel.



Elkészítési tipp

Ha módunkban áll grillezni, ne habozzunk. Füstösen még finomabb lesz a hamburger.

Formázzunk bátran nagyobb húspogácsákat, és a steakhez hasonlóan süthetjük aztán őket rare, medium, welldone fokozatúra.

Vénusz tipp

Használjunk Vénusz Sütőolajat a sütéshez, így ropogósabb lesz a hamburgerbucink, és nehezebben fogjuk odaégetni!