„Útra való!” Füstölt sajtos pogácsa

Számtalan pogácsarecept létezik, azonban ez olyan, ami hosszabb ideig megőrzi puhaságát a bene lévő zsiradék miatt.

Elő- és elkészítési idő

10 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 896 kcal /adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Kenéshez:

  • 1 tojássárgája vízzel elkeverve
  • 5 dkg reszelt füstölt sajt

Elkészítés

  1. Az alapanyagokat egy tálba mérjük, a sajtot hozzáreszeljük és kidolgozzuk a tésztát.
  2. Lisztezett felületen 1 cm vastagra nyújtjuk és tetszőleges formával kiszaggatjuk, majd tojással lekenjük.
  3. Reszelt füstölt sajtot szórunk a tetejére és 180 fokos sütőben 25 perc alatt kisütjük.


Elkészítési tipp

Füstölt sajt helyett készíthetjük más zsíros sajttal is.

Ételallergia tipp

Gluténmentes liszttel is elkészíthető a megadott arányokkal.

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Útra való!” Füstölt sajtos pogácsa

Hozzávalók

Kenéshez:


Elkészítés

  1. Az alapanyagokat egy tálba mérjük, a sajtot hozzáreszeljük és kidolgozzuk a tésztát.
  2. Lisztezett felületen 1 cm vastagra nyújtjuk és tetszőleges formával kiszaggatjuk, majd tojással lekenjük.
  3. Reszelt füstölt sajtot szórunk a tetejére és 180 fokos sütőben 25 perc alatt kisütjük.



Elkészítési tipp

Füstölt sajt helyett készíthetjük más zsíros sajttal is.

Ételallergia tipp

Gluténmentes liszttel is elkészíthető a megadott arányokkal.

Vénusz tipp

A Vénusz Sütőmargarinnal nem kell várni, hogy megpuhuljon, már a hűtőből kivéve azonnal eldolgozható, így hamarabb elkészülünk a pogácsa összeállításával.