„Dobjuk fel valamivel a klasszikust!” Rumos meggylekvár

Különlegesebbé varázsolhatjuk lekvárunkat kevés rum hozzáadásával. Mivel a főzés elején már belekeverjük, így az alkoholtartalma elpárolog, csak az ízanyagok gazdagítják a meggylekvárt.

Elő- és elkészítési idő

30 perc + 20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

3 db 2,5 dl-es üveg

Kalória

~357 kcal/üveg

Hozzávalók

  • 1,2 kg meggy (magozott mennyiség)
  • 1 dl rum 
  • 30 dkg barna nádcukor
  • 1 vaníliarúd
  • 1 cs 2:1 zselírozó

Elkészítés

  1. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, 3/4ét leturmixoljuk majd barna nádcukorral, a felhasított és kikapargatott vaníliarúddal és a dzsemfix-szel elkeverjük.
  2. Felforraljuk, 5 percig kevergetve főzzük, a vaníliarudakat kiszedjük belőle.
  3. Sterilizált üvegekbe adagoljuk, tetőt rátekerjük, majd fejre állítjuk 5 percre.


Elkészítési tipp

A meggyet cseresznyével is keverhetjük.

Rum helyett használhatunk pálinkát, Aperolt is.

Ételallergia tipp

Cukorbetegek készíthetik befőzőcukorral, ami sztíviát tartalmaz.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

644 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Dobjuk fel valamivel a klasszikust!” Rumos meggylekvár

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, 3/4ét leturmixoljuk majd barna nádcukorral, a felhasított és kikapargatott vaníliarúddal és a dzsemfix-szel elkeverjük.
  2. Felforraljuk, 5 percig kevergetve főzzük, a vaníliarudakat kiszedjük belőle.
  3. Sterilizált üvegekbe adagoljuk, tetőt rátekerjük, majd fejre állítjuk 5 percre.



Elkészítési tipp

A meggyet cseresznyével is keverhetjük.

Rum helyett használhatunk pálinkát, Aperolt is.

Ételallergia tipp

Cukorbetegek készíthetik befőzőcukorral, ami sztíviát tartalmaz.