„Befőzött hagyomány” Nagyi baracklekvárja

Nagyi baracklekvárja a világon a legfinomabb. Ezzel készül a legfinomabb zserbó és mézes krémes, de a palacsinta is utánozhatatlan lesz baracklekvárral töltve. A befőzés manapság nem időigényes, mentsük el a nyár ízeit a kamrapolcra!

Elő- és elkészítési idő

15 perc + 20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

5 db 3 dl-es üveg

Kalória

~ 410 kcal/üveg

Hozzávalók

  • 2 kg sárgabarack
  • 3 dl narancslé
  • 2 vaníliarúd
  • 1 citrom leve
  • 50 dkg cukor
  • 2 cs zselírozó 3:1

Elkészítés

  1. A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk, negyedbe vágjuk, majd leturmixoljuk.
  2. Elkeverjük a citrom facsart levével, a cukorral, a felhasított és kikapargatott vaníliarudakkal, a zselírozóval.
  3. Felforraljuk, 5 percig kevergetve főzzük, a vaníliarudakat kiszedjük belőle.
  4. Sterilizált üvegekbe adagoljuk, miután a tetejét rátekerjük, fejre állítjuk 5 percre.


Elkészítési tipp

A sárgabarackot kombinálhatjuk őszibarackkal is, ez esetben kicsit több zselírozót használjunk, de illik hozzá a répa és a narancs is.

Megbolondíthatjuk kevés barackpálinkával is, ezt a főzés elején adjuk hozzá.

Ételallergia tipp

Cukorbetegek készíthetik befőzőcukorral, ami sztíviát tartalmaz.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

891 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Befőzött hagyomány” Nagyi baracklekvárja

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk, negyedbe vágjuk, majd leturmixoljuk.
  2. Elkeverjük a citrom facsart levével, a cukorral, a felhasított és kikapargatott vaníliarudakkal, a zselírozóval.
  3. Felforraljuk, 5 percig kevergetve főzzük, a vaníliarudakat kiszedjük belőle.
  4. Sterilizált üvegekbe adagoljuk, miután a tetejét rátekerjük, fejre állítjuk 5 percre.



Elkészítési tipp

A sárgabarackot kombinálhatjuk őszibarackkal is, ez esetben kicsit több zselírozót használjunk, de illik hozzá a répa és a narancs is.

Megbolondíthatjuk kevés barackpálinkával is, ezt a főzés elején adjuk hozzá.

Ételallergia tipp

Cukorbetegek készíthetik befőzőcukorral, ami sztíviát tartalmaz.