„Édes vitaminbomba télire” Vegyes pirosbogyós lekvár

A vegyes pirosbogyós lekvár az egyik legfinomabb nyári lekvár, ami csupa vitamin. Szuper lesz majd télen, mikor szomjazunk a nyári ízekre.

Elő- és elkészítési idő

15 perc + 20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

6 db 3 dl-es üveg

Kalória

~ 389 kcal/üveg

Hozzávalók

  • 60 dkg áfonya
  • 30 dkg málna
  • 30 dkg ribizli
  • 35 dkg cukor
  • 1 cs 3:1 zselírozó

Elkészítés

  1. A gyümölcsöket megmossuk, az áfonyát és a szeder ¾ részét leturmixoljuk, majd a cukorral, a málnával és a zselírozóval összekeverjük és felforraljuk.
  2. A forrástól számítva 5 percig kevergetve főzzük, majd sterilizált üvegekbe adagoljuk.
  3. A tetőt rátekerjük, majd fejre állítjuk 5 percre.


Elkészítési tipp

A gyümölcsöket tetszőleges arányban variálhatjuk, azonban ha a málna kerül túlsúlyba több zselírozót használjunk.

Tehetünk hozzá magozott cseresznyét vagy meggyet is.

Ételallergia tipp

A cukrot kiválthatjuk sztíviával, vagy olyan befőzőcukorral, amelyik sztíviát tartalmaz.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

891 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Édes vitaminbomba télire” Vegyes pirosbogyós lekvár

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gyümölcsöket megmossuk, az áfonyát és a szeder ¾ részét leturmixoljuk, majd a cukorral, a málnával és a zselírozóval összekeverjük és felforraljuk.
  2. A forrástól számítva 5 percig kevergetve főzzük, majd sterilizált üvegekbe adagoljuk.
  3. A tetőt rátekerjük, majd fejre állítjuk 5 percre.



Elkészítési tipp

A gyümölcsöket tetszőleges arányban variálhatjuk, azonban ha a málna kerül túlsúlyba több zselírozót használjunk.

Tehetünk hozzá magozott cseresznyét vagy meggyet is.

Ételallergia tipp

A cukrot kiválthatjuk sztíviával, vagy olyan befőzőcukorral, amelyik sztíviát tartalmaz.