„Téli gyerekkedvenc” Fűszeres almakompót

A hideg téli estéken nincs jobb annál, mint kinyitni egy finom, fűszeres almakompóttal teli üveget és beleharapni a nyárba! Ehhez azonban már most kell dolgozni kicsit :)

Elő- és elkészítési idő

10 perc + 20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

7 db 3 dl-es üveg

Kalória

~ 244 kcal/üveg

Hozzávalók

  • 3 kg alma
  • 4 tk őrölt fahéj
  • 2 csillagánizs

Szirup:

  • 3 l víz
  • 70 dkg cukor
  • 2 cm gyömbér

Elkészítés

  1. A gyömbért megtisztítjuk, lereszeljük.
  2. A szirup hozzávalóit összeforraljuk.
  3. Közben az almákat megmossuk, négybe vágjuk, magházukat kiszedjük és meghámozzuk, majd a szirupban 3 percig előfőzzük.
  4. Üvegekbe töltjük és a forró sziruppal feltöltjük.


Elkészítési tipp

Körtéből is készíthetjük, akkor nem kell főzni a körtét, csak nyakon önteni a forró sziruppal.

Ételallergia tipp

Cukor helyett használhatunk alternatív édesítőket: sztíviát, xilitet, stb..

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Téli gyerekkedvenc” Fűszeres almakompót

Hozzávalók

Szirup:


Elkészítés

  1. A gyömbért megtisztítjuk, lereszeljük.
  2. A szirup hozzávalóit összeforraljuk.
  3. Közben az almákat megmossuk, négybe vágjuk, magházukat kiszedjük és meghámozzuk, majd a szirupban 3 percig előfőzzük.
  4. Üvegekbe töltjük és a forró sziruppal feltöltjük.



Elkészítési tipp

Körtéből is készíthetjük, akkor nem kell főzni a körtét, csak nyakon önteni a forró sziruppal.

Ételallergia tipp

Cukor helyett használhatunk alternatív édesítőket: sztíviát, xilitet, stb..