„Ebből isteni lesz télen a smoothie!” Barackbefőtt

Tegye fel a kezét, aki ne imádná a barackbefőttet? Önmagában is finom, bármikor elfogy egy üveggel, de készíthetünk belőle reggelente smoothiet vagy turmixot is.

Elő- és elkészítési idő

15 perc + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 db 7 dl-es üveg

Kalória

~ 612 kcal/üveg

Hozzávalók

  • 2 kg őszibarack/nektarin (magvaváló)
  • 2 l víz
  • 30 dkg cukor

Elkészítés

  1. 3 liter vizet blansírozó víznek felforraljuk. Közben 100 fokos sütőben az elmosott üvegeket sterilizáljuk. 2 l vizet a cukorral felforralunk.
  2. A barackokat megmossuk, héjukat leszedjük, a forró vízbe dobjuk, majd hideg vízbe tesszük őket. 
  3. Üvegekbe szedjük. A forró szirupot ráöntjük. 
  4. Lezárjuk az üvegeket és pokrócba csomagoljuk és hagyjuk úgy kihűlni.


Elkészítési tipp

Ugyanezzel a módszerrel készíthetünk sárgabarack vagy szilva kompótot is.

Mindig tökéletesen érett gyümölcsöt használjunk, így nem fog elromlani tartósítószer nélkül sem a befőttünk. Aki biztosra szeretne menni, tegyen a sziruphoz fél teáskanálnyi tartósítószert.

Ételallergia tipp

Cukorbetegek xilittel vagy sztíviával készítsék el.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Ebből isteni lesz télen a smoothie!” Barackbefőtt

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 3 liter vizet blansírozó víznek felforraljuk. Közben 100 fokos sütőben az elmosott üvegeket sterilizáljuk. 2 l vizet a cukorral felforralunk.
  2. A barackokat megmossuk, héjukat leszedjük, a forró vízbe dobjuk, majd hideg vízbe tesszük őket. 
  3. Üvegekbe szedjük. A forró szirupot ráöntjük. 
  4. Lezárjuk az üvegeket és pokrócba csomagoljuk és hagyjuk úgy kihűlni.



Elkészítési tipp

Ugyanezzel a módszerrel készíthetünk sárgabarack vagy szilva kompótot is.

Mindig tökéletesen érett gyümölcsöt használjunk, így nem fog elromlani tartósítószer nélkül sem a befőttünk. Aki biztosra szeretne menni, tegyen a sziruphoz fél teáskanálnyi tartósítószert.

Ételallergia tipp

Cukorbetegek xilittel vagy sztíviával készítsék el.