„Én magam készítettem” Olajban eltett aszalt paradicsom

Sokan túlmisztifikálják a paradicsomaszalást, pedig csak egy tepsi és szúnyogháló kell hozzá. Gyorsabban aszalódik, ha a magházát kiszedjük kiskanállal. Olajjal felöntve igazi téli csemege lehet tésztára, salátára.

Elő- és elkészítési idő

30 perc + 1-2 nap

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 db 3 dl-es üveg

Kalória

~ 645 kcal/üveg

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomokat félbevágjuk, magházukat kikanalazzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket a belsejükkel felfelé. Megsózzuk, majd letakarjuk szúnyoghálóval, így nem mennek rá a bogarak.
  2. Pár nap alatt megaszaljuk a paradicsomokat.
  3. Üvegekbe töltjük, dobunk mellé elfelezett fokhagymákat, zöldfűszereket, majd az olajjal felöntjük.


Elkészítési tipp

Még ízesebb lesz, ha bazsalikommal készítjük.

A legfinomabb lucullus vagy San Marzano paradicsomból.

Vénusz Omega 3&6

A Vénusz Omega 3&6 finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj megfelelő arányú keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

719 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Én magam készítettem” Olajban eltett aszalt paradicsom

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomokat félbevágjuk, magházukat kikanalazzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket a belsejükkel felfelé. Megsózzuk, majd letakarjuk szúnyoghálóval, így nem mennek rá a bogarak.
  2. Pár nap alatt megaszaljuk a paradicsomokat.
  3. Üvegekbe töltjük, dobunk mellé elfelezett fokhagymákat, zöldfűszereket, majd az olajjal felöntjük.



Elkészítési tipp

Még ízesebb lesz, ha bazsalikommal készítjük.

A legfinomabb lucullus vagy San Marzano paradicsomból.

Vénusz tipp

Az aszalt paradicsom önmagában is egészséges, de ha Vénusz Omega 3&6 étolajat használunk, hozzájárulunk vérünk koleszterinszintjének fenntartásához is.