„Én magam készítettem” Olajban eltett aszalt paradicsom

Sokan túlmisztifikálják a paradicsomaszalást, pedig csak egy tepsi és szúnyogháló kell hozzá. Gyorsabban aszalódik, ha a magházát kiszedjük kiskanállal. Olajjal felöntve igazi téli csemege lehet tésztára, salátára.

Elő- és elkészítési idő

30 perc + 1-2 nap

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 db 3 dl-es üveg

Kalória

~ 645 kcal/üveg

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomokat félbevágjuk, magházukat kikanalazzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket a belsejükkel felfelé. Megsózzuk, majd letakarjuk szúnyoghálóval, így nem mennek rá a bogarak.
  2. Pár nap alatt megaszaljuk a paradicsomokat.
  3. Üvegekbe töltjük, dobunk mellé elfelezett fokhagymákat, zöldfűszereket, majd az olajjal felöntjük.


Elkészítési tipp

Még ízesebb lesz, ha bazsalikommal készítjük.

A legfinomabb lucullus vagy San Marzano paradicsomból.

Vénusz Omega étolaj

A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük. A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*. *A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA) és 10g linolsav (LA) fogyasztásával érhető el.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

845 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Én magam készítettem” Olajban eltett aszalt paradicsom

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomokat félbevágjuk, magházukat kikanalazzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket a belsejükkel felfelé. Megsózzuk, majd letakarjuk szúnyoghálóval, így nem mennek rá a bogarak.
  2. Pár nap alatt megaszaljuk a paradicsomokat.
  3. Üvegekbe töltjük, dobunk mellé elfelezett fokhagymákat, zöldfűszereket, majd az olajjal felöntjük.



Elkészítési tipp

Még ízesebb lesz, ha bazsalikommal készítjük.

A legfinomabb lucullus vagy San Marzano paradicsomból.

Vénusz tipp

Az aszalt paradicsom önmagában is egészséges, de ha Vénusz Omega 3&6 étolajat használunk, hozzájárulunk vérünk koleszterinszintjének fenntartásához is.