A cookie-k („sütik”) - a továbbiakban: süti vagy cookie - kis méretű adatcsomagok, amelyeket az Ön böngészője ment el, amikor a weboldalakat, köztük a www.venusz.hu honlapot - a továbbiakban: Honlap - látogatja.
A sütiket a weboldalak általában a felhasználói élmény javítására használják oly módon, hogy a weboldal vagy kizárólag a látogatás idejére (“Munkamenet” sütik, amelyek a böngésző bezárásakor törlődnek) vagy ismételt látogatások során (“Tartós” sütik) „megjegyzi” a felhasználót.
A jelen Cookie (süti) tájékoztató azt ismerteti, hogy a www.venusz.hu honlapon milyen sütiket használunk és Önnek, mint a honlap használójának milyen lehetőségei vannak a sütik beállításával kapcsoltosan.
Tájékoztatjuk, hogy a cookie-kat nem használjuk az Ön személyének közvetlen azonosítására alkalmas információk tárolására. Amennyiben személyes adatoknak minősülő adatokat kezelünk, ezt az Adatvédelmi tájékoztatónkkal összhangban tesszük.
Lehetnek olyan esetek, amikor harmadik fél cookie-ját használjuk. Kérjük, hogy harmadik fél sütijei tekintetében a harmadik félnél tájékozódjanak az adatkezeléssel kapcsolatban, ugyanis a harmadik fél adatkezelésére nincsen ráhatásunk.
A tél
a savanyúságok időszaka. Pörkölthöz a legfinomabb a savanyú uborka, így gondoskodjunk
előre a télirevalóról.
Elő- és elkészítési idő
10 perc + 30 perc
Nehézségi szint
egyszerű
Költség
Mennyiség
4 db 3 dl-es üveg
Kalória
~ 476 kcal/üveg
Hozzávalók
2 kg uborka
2 l víz
5 dl 10%-os ecet
20 dkg cukor
8 dkg só
2 tk nárium-benzoát
2 babérlevél
1 ek szemes bors
1 ek kömény
1 ek koriander
2 ek mustármag ízlés szerint
Elkészítés
Az uborkákat megmossuk.
A vizet a sóval és cukorral felforraljuk, hozzáadjuk az ecetet és a fűszereket. Amikor újra felforr, belerakunk annyi megtisztított és megmosott uborkát, amennyit a lé ellep.
Kb. 2 perc alatt átmelegítjük az uborkát, majd steril üvegekbe szedjük.
Amikor az összes uborka üvegbe került, az ecetes levet még egyszer felforraljuk, és az uborkára töltjük.
Száraz dunsztba tesszük és kihűlésig ott hagyjuk.
Elkészítési tipp
Aki szereti a tormát, vékony hasábokban tehet azt is az üvegbe.
Kaporral még különlegesebb lesz az uborka íze.
A receptet ki is nyomtathatod
Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!
TOVÁBBI RECEPTEK
891 db recept találat. Elértél a lista aljára.
További receptek betöltése
„Milyen jó lesz a pörkölt mellé!” Savanyú uborka
Hozzávalók
2 kg uborka
2 l víz
5 dl 10%-os ecet
20 dkg cukor
8 dkg só
2 tk nárium-benzoát
2 babérlevél
1 ek szemes bors
1 ek kömény
1 ek koriander
2 ek mustármag ízlés szerint
Elkészítés
Az uborkákat megmossuk.
A vizet a sóval és cukorral felforraljuk, hozzáadjuk az ecetet és a fűszereket. Amikor újra felforr, belerakunk annyi megtisztított és megmosott uborkát, amennyit a lé ellep.
Kb. 2 perc alatt átmelegítjük az uborkát, majd steril üvegekbe szedjük.
Amikor az összes uborka üvegbe került, az ecetes levet még egyszer felforraljuk, és az uborkára töltjük.
Száraz dunsztba tesszük és kihűlésig ott hagyjuk.
Elkészítési tipp
Aki szereti a tormát, vékony hasábokban tehet azt is az üvegbe.
Nemsokára kapsz egy e-mailt, amivel aktiválni tudod majd a regisztrációdat!
Sikeres regisztráció
Sikeres hírlevél feliratkozás
Nemsokára kapsz egy e-mailt, amivel aktiválni tudod majd a hírlevél feliratkozásodat!
Biztos törölni szeretnéd a fiókod?
Így elvesznek majd az elmentett receptjeid és az összes beállításod, amelyekben az étellalergiákra figyelmeztettünk.
Sajnáljuk, ezt a funkciót csak regisztrált felhasználó érheti el.
Regisztráltál már?
Ha regisztrálsz, nemcsak elmentheted a neked tetsző recepteket, de megjegyezzük, hogy mit nem ehetsz, értesítünk az új témákról és számos funkció válik elérhetővé.
Hibabejelentés
Kapcsolat
Sikeres hírlevél feliratkozás
Sikeres hírlevél leiratkozás
Köszönjük, hogy jelezted a problémát.
Csapatunk már dolgozik a megoldáson.
Köszönjük a leveled!
Kollégáink hamarosan felveszik veled a kapcsolatot!
Köszönjük a leveled!
Kollégáink hamarosan felveszik veled a kapcsolatot!
Sikeres regisztráció