„Milyen jó lesz a pörkölt mellé!” Savanyú uborka

A tél a savanyúságok időszaka. Pörkölthöz a legfinomabb a savanyú uborka, így gondoskodjunk előre a télirevalóról.

Elő- és elkészítési idő

10 perc + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 db 3 dl-es üveg

Kalória

~ 476 kcal/üveg

Hozzávalók

  • 2 kg uborka
  • 2 l víz
  • 5 dl 10%-os ecet
  • 20 dkg cukor
  • 8 dkg só
  • 2 tk nárium-benzoát
  • 2 babérlevél
  • 1 ek szemes bors
  • 1 ek kömény
  • 1 ek koriander
  • 2 ek mustármag ízlés szerint

Elkészítés

  1. Az uborkákat megmossuk.
  2. A vizet a sóval és cukorral felforraljuk, hozzáadjuk az ecetet és a fűszereket. Amikor újra felforr, belerakunk annyi megtisztított és megmosott uborkát, amennyit a lé ellep.
  3. Kb. 2 perc alatt átmelegítjük az uborkát, majd steril üvegekbe szedjük.
  4. Amikor az összes uborka üvegbe került, az ecetes levet még egyszer felforraljuk, és az uborkára töltjük.
  5. Száraz dunsztba tesszük és kihűlésig ott hagyjuk.

Elkészítési tipp

Aki szereti a tormát, vékony hasábokban tehet azt is az üvegbe.

Kaporral még különlegesebb lesz az uborka íze.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

621 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Milyen jó lesz a pörkölt mellé!” Savanyú uborka

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az uborkákat megmossuk.
  2. A vizet a sóval és cukorral felforraljuk, hozzáadjuk az ecetet és a fűszereket. Amikor újra felforr, belerakunk annyi megtisztított és megmosott uborkát, amennyit a lé ellep.
  3. Kb. 2 perc alatt átmelegítjük az uborkát, majd steril üvegekbe szedjük.
  4. Amikor az összes uborka üvegbe került, az ecetes levet még egyszer felforraljuk, és az uborkára töltjük.
  5. Száraz dunsztba tesszük és kihűlésig ott hagyjuk.


Elkészítési tipp

Aki szereti a tormát, vékony hasábokban tehet azt is az üvegbe.

Kaporral még különlegesebb lesz az uborka íze.