“Összepirul a serpenyőben” Kolbászos-csirkés paella

A paellának számos verziója létezik. Régiónként változik, hogy milyen hozzávalókat dobálnak ebbe a serpenyőben összesütött spanyol nemzeti ételbe. Ez most egy csirkés, kolbászos verzió.

Elő- és elkészítési idő

15 + 30 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~540 kCal/adag

Hozzávalók

  • 4 db kicsontozott, lebőrözött csirke felsőcomb
  • 10 dkg szárazkolbász
  • 2 ek Vénusz D-vitamin étolaj
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek füstölt paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 kápia paprika
  • 20 dkg rizs
  • 10 dkg borsó
  • friss petrezselyem

  • bors

Elkészítés

  1. Nagyméretű serpenyőben, kevés olajon pirítsuk le a felkockázott csirkét és a karikára vágott kolbászt. Néha átforgatva süssük 8-10 percig, amíg egy kis színt kap a csirke. Ha kész, szedjük ki a húst és a kolbászt, tegyük félre.
  2. A visszamaradt zsiradékon pároljuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Hintsük meg a füstölt paprikával, dobjuk rá a kimagozott és felkockázott paradicsomot, kápia paprikát.
  3. Adjuk hozzá a rizst, majd magas lángon forgassuk össze. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és 3-4 percenként átkavarva, 15-20 perc alatt főzzük készre. Az elpárolgott folyadékot mindig pótoljuk!
  4. Amikor már majdnem puha a rizs, keverjük bele a korábban félrerakott húst és kolbászt, a zöldborsót és az apróra vágott petrezselymet.
  5. Közepes lángon pirítsuk további 10 percig, amíg elpárolog a folyadék és a paella pergős lesz. Tálaljuk forrón!


Elkészítési tipp

Kedvünk szerint keverhetünk a piruló csirkéhez halat, vagy akár rákot.

Locsoljunk pár csepp olívaolajat és citromot a kész ételre, csodát tesz az ízével!

Vénusz Immuno étolaj

A Vénusz Immuno étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Összepirul a serpenyőben” Kolbászos-csirkés paella

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Nagyméretű serpenyőben, kevés olajon pirítsuk le a felkockázott csirkét és a karikára vágott kolbászt. Néha átforgatva süssük 8-10 percig, amíg egy kis színt kap a csirke. Ha kész, szedjük ki a húst és a kolbászt, tegyük félre.
  2. A visszamaradt zsiradékon pároljuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Hintsük meg a füstölt paprikával, dobjuk rá a kimagozott és felkockázott paradicsomot, kápia paprikát.
  3. Adjuk hozzá a rizst, majd magas lángon forgassuk össze. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és 3-4 percenként átkavarva, 15-20 perc alatt főzzük készre. Az elpárolgott folyadékot mindig pótoljuk!
  4. Amikor már majdnem puha a rizs, keverjük bele a korábban félrerakott húst és kolbászt, a zöldborsót és az apróra vágott petrezselymet.
  5. Közepes lángon pirítsuk további 10 percig, amíg elpárolog a folyadék és a paella pergős lesz. Tálaljuk forrón!



Elkészítési tipp

Kedvünk szerint keverhetünk a piruló csirkéhez halat, vagy akár rákot.

Locsoljunk pár csepp olívaolajat és citromot a kész ételre, csodát tesz az ízével!

Vénusz tipp

A paellahoz használjunk Vénusz D-vitamin étolajat, ami hozzáadott D-vitamin tartalmának köszönhetően hozzájárul az egészséges csontozat és fogazat fenntartásához.