“Másnap a legfinomabb!” A toszkán kenyérleves

Az olaszok igazán értik a „mindentbele” levesek műfaját. Ez a toszkán kenyérleves, más néven ribollita egyszerű hozzávalói ellenére nagyszerű, ráadásul több napon át ehetjük, és egyre csak jobb lesz.

Elő- és elkészítési idő

20 + 30 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~440 kCal/adag

Allergének

Glutén

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 nagyobb fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kis kelkáposzta
  • 3 répa
  • 4 szál halványító zeller (szárzeller)
  • 2x 400 g konzerv fehérbab
  • 20 dkg száraz kenyér
  • 25 g friss kakukkfű
  • olívaolaj

  • bors

Elkészítés

  1. Kevés olívaolajon, teflonserpenyőben pirítsuk meg a felkockázott kenyeret.
  2. Magas falú edényben, kevés olajon futtassuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát.
  3. Mielőtt színt kap, adjuk hozzá az apró kockákra vágott répát és szárzellert. Amikor elkezd fonnyadni a zöldség, jöhet a vékony csíkokra vágott kelkáposzta is, majd öntsük fel liternyi forró vízzel, főzzük 10-15 percig.
  4. Mikor megpuhult a zöldség, adjuk hozzá az egyik konzerv babot. Botmixerrel turmixoljuk össze a másik babkonzervet, majd öntsük azt is a leveshez. Morzsoljunk rá friss kakukkfüvet, sózzuk ízlés szerint, majd forraljuk össze a levest.
  5. Merjük a tányér aljára szedett kenyérkockákra, tálaljuk forrón!


Elkészítési tipp

Locsoljuk meg olívaolajjal a tányérra szedett levest!

Frissen is nagyon finom, de a legfinomabb ha már állt egy napot, és összeértek az ízek.

Ennél a levesnél fontos, hogy tényleg igazán apróra vágjuk a hozzávalókat, mert ettől lesz igazán sűrű.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

881 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Másnap a legfinomabb!” A toszkán kenyérleves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kevés olívaolajon, teflonserpenyőben pirítsuk meg a felkockázott kenyeret.
  2. Magas falú edényben, kevés olajon futtassuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát.
  3. Mielőtt színt kap, adjuk hozzá az apró kockákra vágott répát és szárzellert. Amikor elkezd fonnyadni a zöldség, jöhet a vékony csíkokra vágott kelkáposzta is, majd öntsük fel liternyi forró vízzel, főzzük 10-15 percig.
  4. Mikor megpuhult a zöldség, adjuk hozzá az egyik konzerv babot. Botmixerrel turmixoljuk össze a másik babkonzervet, majd öntsük azt is a leveshez. Morzsoljunk rá friss kakukkfüvet, sózzuk ízlés szerint, majd forraljuk össze a levest.
  5. Merjük a tányér aljára szedett kenyérkockákra, tálaljuk forrón!



Elkészítési tipp

Locsoljuk meg olívaolajjal a tányérra szedett levest!

Frissen is nagyon finom, de a legfinomabb ha már állt egy napot, és összeértek az ízek.

Ennél a levesnél fontos, hogy tényleg igazán apróra vágjuk a hozzávalókat, mert ettől lesz igazán sűrű.