Illatos ligur pesztós tészta

A bazsalikomnak elképesztő az illata. Egy szippantás és máris a tengerpart feletti sziklákra képzelhetjük magunkat. Olajjal és fokhagymával elkeverve, egy jó tésztán tálalva pedig egyenesen nyálcsorgató élményt nyújt.

Elő- és elkészítési idő

10 + 8 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~900 kCal/adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 100 g hántolt mandula
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 180 g ricotta
  • 50 g friss bazsalikom
  • 1 dl olívaolaj

  • 400 g szélesmetélt
  • 7 dkg parmezán

Elkészítés

  1. Konyhai aprítógépben törjük össze a mandulát. Adjuk hozzá a fokhagymát, ricottát, bazsalikomot, olívaolajat, és pürésítsük egyneművé. Sózzuk ízlés szerint.
  2. Magas falú edényben forraljunk bőséges mennyiségű vizet. Sózzuk, dobjuk bele a tésztát, majd a főzzük készre a tészta zacskóján megjelölt idő alatt. Ha kész, szűrjük le, forgassuk össze a bazsalikomos pestóval, tálaljuk zöldséghámozóval forgácsolt parmezán sajttal, és frissen őrölt borssal.


Elkészítési tipp

Öntsünk pár csepp olajat a tészta főzővizébe, és nem fog összetapadni a tészta.

Dobjunk az aprítógépbe egy marék friss spenótot, és még finomabb lesz a pestónk.

Ételallergia tipp

Használjunk csak durumlisztből készült tésztát, és kizárhatjuk a tojást, mint allergén forrást.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

656 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Illatos ligur pesztós tészta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Konyhai aprítógépben törjük össze a mandulát. Adjuk hozzá a fokhagymát, ricottát, bazsalikomot, olívaolajat, és pürésítsük egyneművé. Sózzuk ízlés szerint.
  2. Magas falú edényben forraljunk bőséges mennyiségű vizet. Sózzuk, dobjuk bele a tésztát, majd a főzzük készre a tészta zacskóján megjelölt idő alatt. Ha kész, szűrjük le, forgassuk össze a bazsalikomos pestóval, tálaljuk zöldséghámozóval forgácsolt parmezán sajttal, és frissen őrölt borssal.



Elkészítési tipp

Öntsünk pár csepp olajat a tészta főzővizébe, és nem fog összetapadni a tészta.

Dobjunk az aprítógépbe egy marék friss spenótot, és még finomabb lesz a pestónk.

Ételallergia tipp

Használjunk csak durumlisztből készült tésztát, és kizárhatjuk a tojást, mint allergén forrást.