“Mind jól lakunk” Muszaka

A görög muszaka nem feltétlenül a legkönnyebb étel a mediterrán ételek sorában, főleg mivel nagyon nehéz abbahagyni az evését. De legalább biztos, hogy senki sem marad éhes utána.

Elő- és elkészítési idő

35 + 35 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~490 kCal/adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 nagy padlizsán
  • 1 közepes hagyma
  • 50 dkg darált marha
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 tk őrölt koriander
  • 1 tk római kömény

  • bors
  • Vénusz étolaj

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. Vágjuk centi vastag szeletekre a padlizsánt, tegyük tepsire, locsoljuk meg kevés étolajjal, sózzuk, majd 15 perc alatt süssük puhára.
  3. Teflonserpenyőben kevés étolajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát. Adjuk hozzá a darált húst, a fokhagymát és az összes fűszert, majd süssük készre 10 perc alatt.
  4. Csináljunk besamel mártást: Hevítsünk 4 kanálnyi étolajat, majd folyamatos keverés mellett szitáljuk rá a lisztet. Pirítsuk, amíg egy kis színt kap, és apránként adagoljuk hozzá a tejet. Keverjük folyamatosan, hogy csomómentes legyen. Sózzuk.
  5. Kezdjük el az elkészült hozzávalókat rétegezni egy beolajozott mély tepsiben: először a padlizsánszeleteket, majd némi darált húst és a besamel mártást. Morzsoljunk a rétegek közé friss rozmaringot. Folytassuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak, a tetejére hagyjunk nagyobb mennyiségű besamelt.
  6. Dobjuk a tepsit az előmelegített sütőbe, vegyük vissza a hőmérsékletet 180 fokra, és 30-35 perc alatt süssük készre a muszakát.


Elkészítési tipp

Dobjunk bátran pár felkockázott paradicsomot is a piruló darált húshoz.

Vénusz Omega 3&6

A Vénusz Omega 3&6 finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj megfelelő arányú keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

717 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Mind jól lakunk” Muszaka

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. Vágjuk centi vastag szeletekre a padlizsánt, tegyük tepsire, locsoljuk meg kevés étolajjal, sózzuk, majd 15 perc alatt süssük puhára.
  3. Teflonserpenyőben kevés étolajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát. Adjuk hozzá a darált húst, a fokhagymát és az összes fűszert, majd süssük készre 10 perc alatt.
  4. Csináljunk besamel mártást: Hevítsünk 4 kanálnyi étolajat, majd folyamatos keverés mellett szitáljuk rá a lisztet. Pirítsuk, amíg egy kis színt kap, és apránként adagoljuk hozzá a tejet. Keverjük folyamatosan, hogy csomómentes legyen. Sózzuk.
  5. Kezdjük el az elkészült hozzávalókat rétegezni egy beolajozott mély tepsiben: először a padlizsánszeleteket, majd némi darált húst és a besamel mártást. Morzsoljunk a rétegek közé friss rozmaringot. Folytassuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak, a tetejére hagyjunk nagyobb mennyiségű besamelt.
  6. Dobjuk a tepsit az előmelegített sütőbe, vegyük vissza a hőmérsékletet 180 fokra, és 30-35 perc alatt süssük készre a muszakát.



Elkészítési tipp

Dobjunk bátran pár felkockázott paradicsomot is a piruló darált húshoz.

Vénusz tipp

A muszaka vitamindúsabb lesz, ha Vénusz Omega 3&6 étolajjal készítjük, ami alfalinolénsav és linolsav tartalmának köszönhetően hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének a fenntartásához.