“Mind jól lakunk” Muszaka

A görög muszaka nem feltétlenül a legkönnyebb étel a mediterrán ételek sorában, főleg mivel nagyon nehéz abbahagyni az evését. De legalább biztos, hogy senki sem marad éhes utána.

Elő- és elkészítési idő

35 + 35 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~490 kCal/adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 nagy padlizsán
  • 1 közepes hagyma
  • 50 dkg darált marha
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 tk őrölt koriander
  • 1 tk római kömény

  • bors
  • Vénusz étolaj

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. Vágjuk centi vastag szeletekre a padlizsánt, tegyük tepsire, locsoljuk meg kevés étolajjal, sózzuk, majd 15 perc alatt süssük puhára.
  3. Teflonserpenyőben kevés étolajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát. Adjuk hozzá a darált húst, a fokhagymát és az összes fűszert, majd süssük készre 10 perc alatt.
  4. Csináljunk besamel mártást: Hevítsünk 4 kanálnyi étolajat, majd folyamatos keverés mellett szitáljuk rá a lisztet. Pirítsuk, amíg egy kis színt kap, és apránként adagoljuk hozzá a tejet. Keverjük folyamatosan, hogy csomómentes legyen. Sózzuk.
  5. Kezdjük el az elkészült hozzávalókat rétegezni egy beolajozott mély tepsiben: először a padlizsánszeleteket, majd némi darált húst és a besamel mártást. Morzsoljunk a rétegek közé friss rozmaringot. Folytassuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak, a tetejére hagyjunk nagyobb mennyiségű besamelt.
  6. Dobjuk a tepsit az előmelegített sütőbe, vegyük vissza a hőmérsékletet 180 fokra, és 30-35 perc alatt süssük készre a muszakát.


Elkészítési tipp

Dobjunk bátran pár felkockázott paradicsomot is a piruló darált húshoz.

Vénusz Omega étolaj

A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük. A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*. *A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA) és 10g linolsav (LA) fogyasztásával érhető el.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Mind jól lakunk” Muszaka

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. Vágjuk centi vastag szeletekre a padlizsánt, tegyük tepsire, locsoljuk meg kevés étolajjal, sózzuk, majd 15 perc alatt süssük puhára.
  3. Teflonserpenyőben kevés étolajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát. Adjuk hozzá a darált húst, a fokhagymát és az összes fűszert, majd süssük készre 10 perc alatt.
  4. Csináljunk besamel mártást: Hevítsünk 4 kanálnyi étolajat, majd folyamatos keverés mellett szitáljuk rá a lisztet. Pirítsuk, amíg egy kis színt kap, és apránként adagoljuk hozzá a tejet. Keverjük folyamatosan, hogy csomómentes legyen. Sózzuk.
  5. Kezdjük el az elkészült hozzávalókat rétegezni egy beolajozott mély tepsiben: először a padlizsánszeleteket, majd némi darált húst és a besamel mártást. Morzsoljunk a rétegek közé friss rozmaringot. Folytassuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak, a tetejére hagyjunk nagyobb mennyiségű besamelt.
  6. Dobjuk a tepsit az előmelegített sütőbe, vegyük vissza a hőmérsékletet 180 fokra, és 30-35 perc alatt süssük készre a muszakát.



Elkészítési tipp

Dobjunk bátran pár felkockázott paradicsomot is a piruló darált húshoz.

Vénusz tipp

A muszaka vitamindúsabb lesz, ha Vénusz Omega 3&6 étolajjal készítjük, ami alfalinolénsav és linolsav tartalmának köszönhetően hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének a fenntartásához.