“Horvátország a teraszon” Csevapcsicsa ajvárral

Nincs horvátországi nyaralás csevapcsicsa és ajvár nélkül. Mégis kevésszer jut eszünkbe, hogy itthon is elkészítsük szomszédaink nemzeti eledelét, pedig minden alapanyag könnyedén beszerezhető hozzá.

Elő- és elkészítési idő

4-6 óra + 25 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~474 kCal/adag

Hozzávalók

  • 50 dkg darált marha
  • 50 dkg darált sertés
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 4 ek Vénusz D-vitamin étolaj
  • 1 nagyobb padlizsán
  • 5-6 kápia paprika

Elkészítés

  1. Gyúrjuk be a darált marhát a darált sertés hússal, a lereszelt fokhagymával, a szódabikarbónával, a pirospaprikával, sóval, borssal. Tegyük hűtőbe, hagyjuk pihenni legalább fél napot.
  2. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  3. Tegyük tepsire a megmosott padlizsánt és a kápia paprikákat, és süssük, amíg feketedni kezd a héja. A paprikáknak 10-12 perc elég a padlizsánnak a duplája. Sütés után dobjuk fémedénybe a paprikákat, és fedjük le, így könnyen lejön majd a héja.
  4. Távolítsuk el a paprikák héját, magházát és a padlizsán héját is. Botmixerrel pürésítsük egészen krémesre, sózzuk ízlés szerint.
  5. Formázzunk ujjnyi rudakat a húsmasszából, majd forró teflonserpenyőben, néha forgatva 8-10 perc alatt süssük készre őket.
  6. Tálaljuk forrón az ajvárral!


Elkészítési tipp

Begyúrhatjuk a húsmasszát akár előző nap is, csak jót tesz az ízeknek, ha összeérnek.

Dobjunk pár gerezd fokhagymát héjastul a paprikák mellé a sütőbe, majd turmixoljuk a sült fokhagymát is az ajvárba!

Elkészíthetjük az ételt akár kerti grillen is.

Vénusz Immuno étolaj

A Vénusz Immuno étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

716 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Horvátország a teraszon” Csevapcsicsa ajvárral

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Gyúrjuk be a darált marhát a darált sertés hússal, a lereszelt fokhagymával, a szódabikarbónával, a pirospaprikával, sóval, borssal. Tegyük hűtőbe, hagyjuk pihenni legalább fél napot.
  2. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  3. Tegyük tepsire a megmosott padlizsánt és a kápia paprikákat, és süssük, amíg feketedni kezd a héja. A paprikáknak 10-12 perc elég a padlizsánnak a duplája. Sütés után dobjuk fémedénybe a paprikákat, és fedjük le, így könnyen lejön majd a héja.
  4. Távolítsuk el a paprikák héját, magházát és a padlizsán héját is. Botmixerrel pürésítsük egészen krémesre, sózzuk ízlés szerint.
  5. Formázzunk ujjnyi rudakat a húsmasszából, majd forró teflonserpenyőben, néha forgatva 8-10 perc alatt süssük készre őket.
  6. Tálaljuk forrón az ajvárral!



Elkészítési tipp

Begyúrhatjuk a húsmasszát akár előző nap is, csak jót tesz az ízeknek, ha összeérnek.

Dobjunk pár gerezd fokhagymát héjastul a paprikák mellé a sütőbe, majd turmixoljuk a sült fokhagymát is az ajvárba!

Elkészíthetjük az ételt akár kerti grillen is.

Vénusz tipp

Adjunk a pürésítéskor pár kanál Vénusz étolajat az ajvárhoz, egészen selymes lesz tőle.