Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

“Vékonyan az igazi” Pizza margherita

Az igazi pizzatészta jó minőségű lisztből készül. A tésztája vékony, a paradicsomszósz fűszeres és pikáns, és annyira nyúlik rajta a sajt, hogy maszatosság nélkül nem lehet megúszni. De jobb is, mert így az igazi.

Elő- és elkészítési idő

60 + 10 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

3 főre

Kalória

~605 kCal/pizza

Hozzávalók

  • 30 dkg kenyérliszt / 00-ás olasz liszt
  • 20 g élesztő
  • 2-2,5 dl víz
  • fél kk cukor
  • 400 g hámozott paradicsom konzerv
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kk friss, vagy őrölt oregáno
  • 1 tk cukor
  • 250 g mozzarella
  • friss bazsalikom
  • olívaolaj

Elkészítés

  1. Keverjünk el 1 dl langyos vízben 1 kávéskanálnyi cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk 8-10 perc alatt felfutni.
  2. Szitáljuk keverőedénybe a lisztet, adjunk hozzá kevés sót és az élesztős vizet. Egy-másfél deci víz hozzáadásával, 10-15 perc alatt gyúrjunk lágy kenyértésztát belőle. Fedjük le, és hagyjuk a duplájára kelni.
  3. Melegítsük elő a sütőt az elérhető legmagasabb hőmérsékletre.
  4. Készítsünk paradicsom mártást botmixerrel a paradicsom konzervből, fokhagymából, oregánóból cukorból, és kevés olívaolajból. Sózzuk ízlés szerint.
  5. Vágjuk ketté a megkelt tésztát, majd enyhén lisztezett felületen nyújtsuk minél vékonyabbra. Tegyük kicsit beolajozott tepsibe, kenjük át a paradicsomszósszal, dobáljunk rá mozzarella szeleteket, és tegyük az előmelegített sütőbe.
  6. 7-9 perc alatt süssük készre, tálaljuk friss bazsalikommal, és borssal.


Elkészítési tipp

Ha időnk és kedvünk engedi, használjunk egészen kevés élesztőt a tésztához (2-4 g), így 24-48 óra alatt fog megkelni.

A tésztához adandó víz pontos mennyisége mindig függ a liszt minőségétől. Addig gyúrjuk a tésztát, amíg egészen lágy, és engedelmes lesz.

Pizzát legjobb kemencében készíteni, 400 fokon, 2-4 perc alatt. Ezt otthoni körülmények között nem könnyű reprodukálni, így marad a jól bevált sütőnk maximum fokozata, amivel ideális esetben 240-260 fokot érhetünk el. Légkeverést a sütéshez ne használjunk!

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Vékonyan az igazi” Pizza margherita

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Keverjünk el 1 dl langyos vízben 1 kávéskanálnyi cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk 8-10 perc alatt felfutni.
  2. Szitáljuk keverőedénybe a lisztet, adjunk hozzá kevés sót és az élesztős vizet. Egy-másfél deci víz hozzáadásával, 10-15 perc alatt gyúrjunk lágy kenyértésztát belőle. Fedjük le, és hagyjuk a duplájára kelni.
  3. Melegítsük elő a sütőt az elérhető legmagasabb hőmérsékletre.
  4. Készítsünk paradicsom mártást botmixerrel a paradicsom konzervből, fokhagymából, oregánóból cukorból, és kevés olívaolajból. Sózzuk ízlés szerint.
  5. Vágjuk ketté a megkelt tésztát, majd enyhén lisztezett felületen nyújtsuk minél vékonyabbra. Tegyük kicsit beolajozott tepsibe, kenjük át a paradicsomszósszal, dobáljunk rá mozzarella szeleteket, és tegyük az előmelegített sütőbe.
  6. 7-9 perc alatt süssük készre, tálaljuk friss bazsalikommal, és borssal.



Elkészítési tipp

Ha időnk és kedvünk engedi, használjunk egészen kevés élesztőt a tésztához (2-4 g), így 24-48 óra alatt fog megkelni.

A tésztához adandó víz pontos mennyisége mindig függ a liszt minőségétől. Addig gyúrjuk a tésztát, amíg egészen lágy, és engedelmes lesz.

Pizzát legjobb kemencében készíteni, 400 fokon, 2-4 perc alatt. Ezt otthoni körülmények között nem könnyű reprodukálni, így marad a jól bevált sütőnk maximum fokozata, amivel ideális esetben 240-260 fokot érhetünk el. Légkeverést a sütéshez ne használjunk!