“Vékonyan az igazi” Pizza margherita

Az igazi pizzatészta jó minőségű lisztből készül. A tésztája vékony, a paradicsomszósz fűszeres és pikáns, és annyira nyúlik rajta a sajt, hogy maszatosság nélkül nem lehet megúszni. De jobb is, mert így az igazi.

Elő- és elkészítési idő

60 + 10 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

3 főre

Kalória

~605 kCal/pizza

Hozzávalók

  • 30 dkg kenyérliszt / 00-ás olasz liszt
  • 20 g élesztő
  • 2-2,5 dl víz
  • fél kk cukor
  • 400 g hámozott paradicsom konzerv
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kk friss, vagy őrölt oregáno
  • 1 tk cukor
  • 250 g mozzarella
  • friss bazsalikom
  • olívaolaj

Elkészítés

  1. Keverjünk el 1 dl langyos vízben 1 kávéskanálnyi cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk 8-10 perc alatt felfutni.
  2. Szitáljuk keverőedénybe a lisztet, adjunk hozzá kevés sót és az élesztős vizet. Egy-másfél deci víz hozzáadásával, 10-15 perc alatt gyúrjunk lágy kenyértésztát belőle. Fedjük le, és hagyjuk a duplájára kelni.
  3. Melegítsük elő a sütőt az elérhető legmagasabb hőmérsékletre.
  4. Készítsünk paradicsom mártást botmixerrel a paradicsom konzervből, fokhagymából, oregánóból cukorból, és kevés olívaolajból. Sózzuk ízlés szerint.
  5. Vágjuk ketté a megkelt tésztát, majd enyhén lisztezett felületen nyújtsuk minél vékonyabbra. Tegyük kicsit beolajozott tepsibe, kenjük át a paradicsomszósszal, dobáljunk rá mozzarella szeleteket, és tegyük az előmelegített sütőbe.
  6. 7-9 perc alatt süssük készre, tálaljuk friss bazsalikommal, és borssal.


Elkészítési tipp

Ha időnk és kedvünk engedi, használjunk egészen kevés élesztőt a tésztához (2-4 g), így 24-48 óra alatt fog megkelni.

A tésztához adandó víz pontos mennyisége mindig függ a liszt minőségétől. Addig gyúrjuk a tésztát, amíg egészen lágy, és engedelmes lesz.

Pizzát legjobb kemencében készíteni, 400 fokon, 2-4 perc alatt. Ezt otthoni körülmények között nem könnyű reprodukálni, így marad a jól bevált sütőnk maximum fokozata, amivel ideális esetben 240-260 fokot érhetünk el. Légkeverést a sütéshez ne használjunk!

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

626 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Vékonyan az igazi” Pizza margherita

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Keverjünk el 1 dl langyos vízben 1 kávéskanálnyi cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk 8-10 perc alatt felfutni.
  2. Szitáljuk keverőedénybe a lisztet, adjunk hozzá kevés sót és az élesztős vizet. Egy-másfél deci víz hozzáadásával, 10-15 perc alatt gyúrjunk lágy kenyértésztát belőle. Fedjük le, és hagyjuk a duplájára kelni.
  3. Melegítsük elő a sütőt az elérhető legmagasabb hőmérsékletre.
  4. Készítsünk paradicsom mártást botmixerrel a paradicsom konzervből, fokhagymából, oregánóból cukorból, és kevés olívaolajból. Sózzuk ízlés szerint.
  5. Vágjuk ketté a megkelt tésztát, majd enyhén lisztezett felületen nyújtsuk minél vékonyabbra. Tegyük kicsit beolajozott tepsibe, kenjük át a paradicsomszósszal, dobáljunk rá mozzarella szeleteket, és tegyük az előmelegített sütőbe.
  6. 7-9 perc alatt süssük készre, tálaljuk friss bazsalikommal, és borssal.



Elkészítési tipp

Ha időnk és kedvünk engedi, használjunk egészen kevés élesztőt a tésztához (2-4 g), így 24-48 óra alatt fog megkelni.

A tésztához adandó víz pontos mennyisége mindig függ a liszt minőségétől. Addig gyúrjuk a tésztát, amíg egészen lágy, és engedelmes lesz.

Pizzát legjobb kemencében készíteni, 400 fokon, 2-4 perc alatt. Ezt otthoni körülmények között nem könnyű reprodukálni, így marad a jól bevált sütőnk maximum fokozata, amivel ideális esetben 240-260 fokot érhetünk el. Légkeverést a sütéshez ne használjunk!