“Ropog a fogunk alatt” Churros

A fahéjas kristálycukortól édes churros, azaz a spanyol fánk, ropogós és mámorító! Olvasztott csokival igazi energiabomba és gyerekkedvenc.

Elő- és elkészítési idő

30 + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~700 kCal/adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kezdjük a csokiszósszal: közepes lángon, néha átkavarva olvasszuk fel a darabokra tört csokit a tejszínben, amíg krémes lesz.
  2. Forraljuk fel a vizet a pár kanál cukorral, a csipet sóval és a margarinnal. Amikor forr, adjuk hozzá a lisztet, majd keverjük, amíg a híg csirízszerű dologból tészta lesz. Vegyük le a tűzről és keverjük bele alaposan a tojást is.
  3. Hevítsünk serpenyőben nagy mennyiségű olajat.
  4. Töltsük a lágy tésztát habzsákba vagy tésztanyomóba, és olló vagy kés segítségével nyomjunk 10 centis rudakat a forró olajba. 7-8 perc alatt aranybarnára sül, ekkor vegyük ki, szárítsuk le a felesleges étolajat papírtörlővel.
  5. Forgassuk a még forró churrosokat a fahéjas cukor keverékbe, tálaljuk a csokiszósszal.


Elkészítési tipp

Tegyünk a habzsák végére csillag alakú formát, így autentikusabb is, és ropogósabb lesz a churros.

Nincs okunk megijedni a tészta készítésénél a csirízes masszától: pár perc keverés után szépséges lágy tészta lesz belőle.

Ne vágjunk túl sok tésztarudacskát egyszerre a forró olajba. Így is össze fog tapadni valamennyire, de szárítás közben könnyen szét lehet majd szedni.

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

716 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Ropog a fogunk alatt” Churros

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kezdjük a csokiszósszal: közepes lángon, néha átkavarva olvasszuk fel a darabokra tört csokit a tejszínben, amíg krémes lesz.
  2. Forraljuk fel a vizet a pár kanál cukorral, a csipet sóval és a margarinnal. Amikor forr, adjuk hozzá a lisztet, majd keverjük, amíg a híg csirízszerű dologból tészta lesz. Vegyük le a tűzről és keverjük bele alaposan a tojást is.
  3. Hevítsünk serpenyőben nagy mennyiségű olajat.
  4. Töltsük a lágy tésztát habzsákba vagy tésztanyomóba, és olló vagy kés segítségével nyomjunk 10 centis rudakat a forró olajba. 7-8 perc alatt aranybarnára sül, ekkor vegyük ki, szárítsuk le a felesleges étolajat papírtörlővel.
  5. Forgassuk a még forró churrosokat a fahéjas cukor keverékbe, tálaljuk a csokiszósszal.



Elkészítési tipp

Tegyünk a habzsák végére csillag alakú formát, így autentikusabb is, és ropogósabb lesz a churros.

Nincs okunk megijedni a tészta készítésénél a csirízes masszától: pár perc keverés után szépséges lágy tészta lesz belőle.

Ne vágjunk túl sok tésztarudacskát egyszerre a forró olajba. Így is össze fog tapadni valamennyire, de szárítás közben könnyen szét lehet majd szedni.

Vénusz tipp

Használjunk Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarint, és még finomabb desszertet kapunk.