Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

“Ki mondta, hogy köretet nem lehet?” Rántott rizsgolyók

A rántott rizsgolyó igazából nem is köret, hiszen ez az étel paradicsomos, mozarellás, így igazán laktató. Ráadásul hidegen is nagyon finom, így a nassolók kedvence lehet a hűtőből kicsenve.
Elő- és elkészítési idő

40 + 15 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~624 kCal / adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

    • 30 dkg rizottó rizs
    • 1 fej hagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 dl száraz fehérbor
    • 20 dkg passzírozott paradicsom konzerv
    • fél kk szerecsendió
    • 10 dkg mozzarella
    • 5 dkg vaj
    • 5 ek Vénusz  étolaj
    • 10 dkg liszt
    • 2 tojás
    • 10 dkg zsemlemorzsa
    • 5 dl Vénusz Sütőolaj

    Elkészítés

    1. Széles, lapos edényben kezdjük el fonnyasztani az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Mielőtt színt kapna, adjuk hozzá a rizst, forgassuk össze, és rövid pirítást követően öntsük fel a fehérborral.
    2. Folyamatosan kavargatva készítsük a rizottót: ha magába szívta a bort, öntsük fel annyi vízzel, amennyiben még elég szaftos, de nem tocsog a lében. Ha magába szívta a rizs a folyadékot, mindig pótoljuk.
    3. Ha már krémesedik a rizottó, adjuk hozzá a paradicsom pürét, szerecsendiót, sót, majd sűrítsük tovább. Amikor megpuhult a rizs, és elég sűrű a rizottó, keverjük bele a vajat, majd hagyjuk az egészet kihűlni.
    4. Formázzunk apró (5-6 cm) golyókat a rizottóból, mindegyikbe töltsünk egy kis darab mozzarellát, majd forgassuk őket egymás után a lisztbe, a felvert tojásba és a zsemlemorzsába.
    5. Magas falú edényben, 190 fokos forró bő olajban süssük aranybarnára a rizsgolyókat.


    Elkészítési tipp

    Gyorsabban kihűl a rizottó a formázás előtt, ha laposan kiterítjük egy tepsire.

    Készítsünk házilag zsemlemorzsát! Ehhez nem kell mást tennünk mint 2-3 nap alatt teljesen kiszárítani pár zsemlét, vagy a háztartásban fellelhető pékárumaradványokat, majd konyhai robotgéppel apróra darálni.

    Ételallergia tipp

    Laktózmentesre is készíthetjük: hagyjuk el bátran a vajat a rizottóból, a mozzarellát pedig helyettesíthetjük akár zöldborsóval, akár sonkafélékkel.

    Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

    TOVÁBBI RECEPTEK

    896 db recept találat. Elértél a lista aljára.

    Betöltést jelző forgó ikon

    További receptek betöltése

    “Ki mondta, hogy köretet nem lehet?” Rántott rizsgolyók

    Hozzávalók

      Elkészítés

      1. Széles, lapos edényben kezdjük el fonnyasztani az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Mielőtt színt kapna, adjuk hozzá a rizst, forgassuk össze, és rövid pirítást követően öntsük fel a fehérborral.
      2. Folyamatosan kavargatva készítsük a rizottót: ha magába szívta a bort, öntsük fel annyi vízzel, amennyiben még elég szaftos, de nem tocsog a lében. Ha magába szívta a rizs a folyadékot, mindig pótoljuk.
      3. Ha már krémesedik a rizottó, adjuk hozzá a paradicsom pürét, szerecsendiót, sót, majd sűrítsük tovább. Amikor megpuhult a rizs, és elég sűrű a rizottó, keverjük bele a vajat, majd hagyjuk az egészet kihűlni.
      4. Formázzunk apró (5-6 cm) golyókat a rizottóból, mindegyikbe töltsünk egy kis darab mozzarellát, majd forgassuk őket egymás után a lisztbe, a felvert tojásba és a zsemlemorzsába.
      5. Magas falú edényben, 190 fokos forró bő olajban süssük aranybarnára a rizsgolyókat.



      Elkészítési tipp

      Gyorsabban kihűl a rizottó a formázás előtt, ha laposan kiterítjük egy tepsire.

      Készítsünk házilag zsemlemorzsát! Ehhez nem kell mást tennünk mint 2-3 nap alatt teljesen kiszárítani pár zsemlét, vagy a háztartásban fellelhető pékárumaradványokat, majd konyhai robotgéppel apróra darálni.

      Ételallergia tipp

      Laktózmentesre is készíthetjük: hagyjuk el bátran a vajat a rizottóból, a mozzarellát pedig helyettesíthetjük akár zöldborsóval, akár sonkafélékkel.

      Vénusz tipp

      A rizsgolyók sütéséhez használjunk Vénusz Sütőolajat, amelyben antioxidáns tartalmának köszönhetően nehezebben ég oda az étel, és szűrés után újra felhasználható.