"Indulhat a vakáció" sulizáró szendvics

Egy időre búcsúznak a suliba csomagolt szendvicsek. Most még utoljára a nyári szünet előtt csomagoljunk valami nagyon finomat és kedveset a gyerekeknek!
Elő- és elkészítési idő

10 perc + 25 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

10-12 szendvics

Kalória

~375 kCal / szendvics

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Feltét:


Elkészítés

  1. Melegítsük fel a tejet a cukorral 40 fokosra. Szórjuk bele a porélesztőt és tegyük félre 10 percre, amíg megkel és felhabosodik. 
  2. Olvasszuk fel a margarint.
  3. Nagy keverőedényben adjuk a liszthez a sót, az élesztős tejet és az olvasztott vajat. Gyúrjunk belőle lágy, nyúlós tésztát. Fedjük le egy tiszta konyharuhával, és langyos helyen kelesszük egy órán keresztül, vagy amíg a kétszeresére nő a tészta.
  4. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  5. Sodrófával nyújtsuk ki a megkelt tésztát 2-3 centi vastagságúra, és pogácsaszaggatóval vagy bögrével szaggassunk bele korongokat. Forgassuk meg a korongok mindkét oldalát kukoricadarában.
  6. Teflonserpenyőben zsiradék nélkül süssük elő a muffinok mindkét oldalát 1,5-1,5 percig. Tegyük tepsire, és rakjuk az előmelegített sütőbe 6-8 percre, amíg átsül.
  7. Vágjuk félbe a házi pékárunkat, és kedvünk szerint halmozzunk rá feltétet.


Elkészítési tipp

Fogyaszthatjuk a muffinokat melegen is, de ha konyharuhába burkolva vagy kenyérzsákban megóvjuk a kiszáradástól, akár 3-4 napig lesz otthon házilag készült pékárunk.

Ha zab-, rozs-, vagy teljes kiőrlésű lisztet használunk, szénhidrát diétára fogott családtagjainknak is kedveskedhetünk a szendviccsel.

Ételallergia tipp

Laktózmentes tej használatával az erre érzékenyek is fogyaszthatják a receptet!

Vénusz Vajízű Sütőmargarin

A Vénusz Vajízű Sütőmargarint elsősorban sütéshez, édes vagy sós sütemények készítéséhez, valamint azoknak a családoknak ajánljuk, akik a tradicionális ízeket és a növényi alapú termékeket kedvelik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Indulhat a vakáció" sulizáró szendvics

Hozzávalók

Feltét:


Elkészítés

  1. Melegítsük fel a tejet a cukorral 40 fokosra. Szórjuk bele a porélesztőt és tegyük félre 10 percre, amíg megkel és felhabosodik. 
  2. Olvasszuk fel a margarint.
  3. Nagy keverőedényben adjuk a liszthez a sót, az élesztős tejet és az olvasztott vajat. Gyúrjunk belőle lágy, nyúlós tésztát. Fedjük le egy tiszta konyharuhával, és langyos helyen kelesszük egy órán keresztül, vagy amíg a kétszeresére nő a tészta.
  4. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  5. Sodrófával nyújtsuk ki a megkelt tésztát 2-3 centi vastagságúra, és pogácsaszaggatóval vagy bögrével szaggassunk bele korongokat. Forgassuk meg a korongok mindkét oldalát kukoricadarában.
  6. Teflonserpenyőben zsiradék nélkül süssük elő a muffinok mindkét oldalát 1,5-1,5 percig. Tegyük tepsire, és rakjuk az előmelegített sütőbe 6-8 percre, amíg átsül.
  7. Vágjuk félbe a házi pékárunkat, és kedvünk szerint halmozzunk rá feltétet.



Elkészítési tipp

Fogyaszthatjuk a muffinokat melegen is, de ha konyharuhába burkolva vagy kenyérzsákban megóvjuk a kiszáradástól, akár 3-4 napig lesz otthon házilag készült pékárunk.

Ha zab-, rozs-, vagy teljes kiőrlésű lisztet használunk, szénhidrát diétára fogott családtagjainknak is kedveskedhetünk a szendviccsel.

Ételallergia tipp

Laktózmentes tej használatával az erre érzékenyek is fogyaszthatják a receptet!

Vénusz tipp

Kenjük a szendvicseket a karakteres ízvilágú Vénusz Sós margarinnal!