Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

“Felfrissít a kánikulában!” Citromos Panna Cotta

Ha nincs kedvünk a dög melegben még a sütőt is bekapcsolni, hogy édességet készítsünk a családnak, ez a citromos panna cotta tökéletes választás: Frissítő a citromtól, hűvös a mentától.

Elő- és elkészítési idő

10 perc + 4 óra pihenõ

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~427 kCal/adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 4 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • 80 g cukor
  • 2 citrom leve
  • fél rúd vanília
  • 30 g friss menta
  • 4 lap zselatin

Elkészítés

  1. Áztassuk be hideg vízbe a zselatin lapokat egy edényben.
  2. Forraljuk fel a tejszínt a tejjel, a cukorral, a citromok levével, a mentalevelekkel, a vaníliarúd kikapart magjaival és a visszamaradt vaníliarúddal. Szűrjük le, hagyjuk pár percet hűlni.
  3. Facsarjuk ki a zselatinlapokat, majd keverjük el alaposan a tejszínes keverékkel.
  4. Öntsük desszertes poharakba, majd tegyük hűtőszekrénybe 4 órára, amíg megdermed.


Elkészítési tipp

Készítsünk citromos cukorszirupot a panna cottához: Forraljuk fel 2 citrom levét, 4 kanál cukrot, és 4 kanál vizet, hagyjuk sűrűsödni pár percig, majd hidegen öntsük a megdermedt panna cottára.

Dermesszük ki a panna cottákat kis szilikonformákban, így akár tányérra is tudjuk tálalni!

Ételallergia tipp

Laktózérzékenyek elkészíthetik laktózmentes tejtermékekből a desszertet.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

896 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Felfrissít a kánikulában!” Citromos Panna Cotta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Áztassuk be hideg vízbe a zselatin lapokat egy edényben.
  2. Forraljuk fel a tejszínt a tejjel, a cukorral, a citromok levével, a mentalevelekkel, a vaníliarúd kikapart magjaival és a visszamaradt vaníliarúddal. Szűrjük le, hagyjuk pár percet hűlni.
  3. Facsarjuk ki a zselatinlapokat, majd keverjük el alaposan a tejszínes keverékkel.
  4. Öntsük desszertes poharakba, majd tegyük hűtőszekrénybe 4 órára, amíg megdermed.



Elkészítési tipp

Készítsünk citromos cukorszirupot a panna cottához: Forraljuk fel 2 citrom levét, 4 kanál cukrot, és 4 kanál vizet, hagyjuk sűrűsödni pár percig, majd hidegen öntsük a megdermedt panna cottára.

Dermesszük ki a panna cottákat kis szilikonformákban, így akár tányérra is tudjuk tálalni!

Ételallergia tipp

Laktózérzékenyek elkészíthetik laktózmentes tejtermékekből a desszertet.