Filléres és gyors - paprikás keszeg

A keszeg méltánytalanul mellőzött halunk. Valószínűleg a szálkák okozzák az ellenszenvünket, pedig ha jól átsül, akkor a szálka nem jelent problémát.

Elő- és elkészítési idő

10 + 20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~482 kCal/adag

Allergének

Glutén

Hal

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 4 nagyobb konyhakész keszeg

  • 10 dkg liszt
  • 4 ek fűszerpaprika
  • 3 dl Vénusz Sütőolaj
  • 20 dkg kovászos uborka

Elkészítés

  1. Szárítsuk le a konyhakész keszegeket papírtörlővel, majd tegyük vágódeszkára és irdaljuk be éles késsel, minél sűrűbben. Sózzuk be.
  2. Teflonserpenyőben hevítsük fel az olajat.
  3. Forgassuk meg a beirdalt keszegeket a liszt és a pirospaprika keverékében, hogy mindenhol egyenletesen belepje. A felesleget rázzuk le róla.
  4. A felhevített olajban, közepesnél kicsit erősebb hőmérsékleten, néha átforgatva, 10-13 perc alatt süssük ropogós aranybarnára a keszeget.
  5. Itassuk le róla a felesleges étolajat, majd tálaljuk kovászos uborkával, és kenyérrel.


Elkészítési tipp

Ne aggódjunk feleslegesen a szálka miatt, ha szép aranybarnára sütjük a keszeget, a szálka is ropogósra fog sülni.

Ételallergia tipp

Liszt helyett használhatunk gluténmentes lisztkeveréket is, így gluténmentesen is elkészíthető.

Vénusz Sütőolaj

A Vénusz Sütőolaj első préselésű finomított napraforgó-étolajat és nemesített, nagy olajsavtartalmú napraforgómagból készült olajat tartalmaz, amely természetesen gazdag omega-9-ben, így kiváló hőtűrőképességgel rendelkezik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Filléres és gyors - paprikás keszeg

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szárítsuk le a konyhakész keszegeket papírtörlővel, majd tegyük vágódeszkára és irdaljuk be éles késsel, minél sűrűbben. Sózzuk be.
  2. Teflonserpenyőben hevítsük fel az olajat.
  3. Forgassuk meg a beirdalt keszegeket a liszt és a pirospaprika keverékében, hogy mindenhol egyenletesen belepje. A felesleget rázzuk le róla.
  4. A felhevített olajban, közepesnél kicsit erősebb hőmérsékleten, néha átforgatva, 10-13 perc alatt süssük ropogós aranybarnára a keszeget.
  5. Itassuk le róla a felesleges étolajat, majd tálaljuk kovászos uborkával, és kenyérrel.



Elkészítési tipp

Ne aggódjunk feleslegesen a szálka miatt, ha szép aranybarnára sütjük a keszeget, a szálka is ropogósra fog sülni.

Ételallergia tipp

Liszt helyett használhatunk gluténmentes lisztkeveréket is, így gluténmentesen is elkészíthető.

Vénusz tipp

A Vénusz Sütőolajjal magas hőtűrő képességének köszönhetően akár 10x is süthetünk.