“Hát ez csudafinom!” Bőrén sült ponty spenóttal

A pontyot leginkább halászléként szoktuk elképzelni, pedig a bőrén sült ponty vajpuha és csak úgy omlik a szánkban, spenóttal tálalva könnyű, egészséges és finom ebéd akármilyen alkalomra.

Elő- és elkészítési idő

15 + 15 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~290 kCal/adag

Allergének

Hal

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1,2 kg ponty filé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 70 dkg friss spenót
  • 4 ek Vénusz Immuno étolaj

  • bors

Elkészítés

  1. Papírtörlővel szárítsuk le a ponty filéket.
  2. Fordítsuk a bőrös oldalára, majd éles késsel minél sűrűbben irdaljuk be, egészen a bőréig. A beirdalt szeleteket vágjuk 4 egyenlő részre, sózzuk be.
  3. Teflonserpenyőben hevítsünk kevés olajat, majd ha elég forró, tegyük bele a halat, bőrével lefelé. A beirdalt ponty nagyon hamar átsül, elég neki 3-4 perc, és már fordíthatjuk óvatosan a másik oldalára, további 1-2 percre, amíg egy kis színt kap. Ha kész, vegyük ki a halat a serpenyőből.
  4. A visszamaradt étolajon futtassuk meg a vékony szeletekre szelt fokhagymát, majd dobjuk rá mosott és leszárított spenótot. Pár perc alatt összefonnyad, sózzuk, és már tálalhatjuk is a bőrén sült ponttyal.


Elkészítési tipp

A ponty meglehetősen szálkás hal, de ha elég aprólékosan beirdaljuk, átvágjuk az összes szálkát, ami a hal bőre felé helyezkedik el. A hőtől aztán ropogósra sül, és nem kell ügyelnünk rá evés közben.

Dobjuk fel a spenótot kevés csíkokra vágott kápia paprikával!

Vénusz Immuno étolaj

A Vénusz Immuno étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Hát ez csudafinom!” Bőrén sült ponty spenóttal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Papírtörlővel szárítsuk le a ponty filéket.
  2. Fordítsuk a bőrös oldalára, majd éles késsel minél sűrűbben irdaljuk be, egészen a bőréig. A beirdalt szeleteket vágjuk 4 egyenlő részre, sózzuk be.
  3. Teflonserpenyőben hevítsünk kevés olajat, majd ha elég forró, tegyük bele a halat, bőrével lefelé. A beirdalt ponty nagyon hamar átsül, elég neki 3-4 perc, és már fordíthatjuk óvatosan a másik oldalára, további 1-2 percre, amíg egy kis színt kap. Ha kész, vegyük ki a halat a serpenyőből.
  4. A visszamaradt étolajon futtassuk meg a vékony szeletekre szelt fokhagymát, majd dobjuk rá mosott és leszárított spenótot. Pár perc alatt összefonnyad, sózzuk, és már tálalhatjuk is a bőrén sült ponttyal.



Elkészítési tipp

A ponty meglehetősen szálkás hal, de ha elég aprólékosan beirdaljuk, átvágjuk az összes szálkát, ami a hal bőre felé helyezkedik el. A hőtől aztán ropogósra sül, és nem kell ügyelnünk rá evés közben.

Dobjuk fel a spenótot kevés csíkokra vágott kápia paprikával!

Vénusz tipp

A Vénusz D-vitamin étolaj hozzáadott D-vitamin tartalmának köszönhetően még egészségesebbé teszi az ételt!