“Pikk-pakk lakoma” Lazac steak borsópürével

A lazac nem csak mennyei, de gyorsan el is készül. Csodás színű kombinációt alkot a zöldborsópürével, és tényleg 20 perc alatt észvesztő vacsorát varázsolhatunk belőle az asztalra.



Elő- és elkészítési idő

5 + 15 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~570 kCal/adag

Allergének

Hal

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kevés Omega 3&6 étolajon pirítsuk le a zúzott fokhagymát, és a felkarikázott újhagymát, majd mielőtt színt kapna adjuk hozzá a zsenge borsót, és öntsük fel annyi forró vízzel, amennyi éppen ellepi. Sózzuk, főzzük 7-8 percig, amíg megpuhul a borsó.
  2. Szűrjük le, majd konyhai aprítógépben pürésítsük a borsó felét. Keverjük hozzá a másik felét is, és kész is van a borsópüré.
  3. Hevítsünk teflonserpenyőben kevés olajat. Ha elég forró a serpenyő, helyezzük bele a besózott lazac szeleteket a bőrös (bőr nélküli filé esetén a lapos) oldalával lefelé. Süssük közepesnél kicsit erősebb lángon. Amikor látjuk, hogy kezd kifehéredni a hőtől a hal húsa, forgassuk meg, és süssük mindkét oldalát is fél- fél percig. Végül forgassuk a tetejére, süssük újabb 1 percig, amíg színt kap.
  4. Tálaljuk a borsópürével, és frissen őrölt borssal!


Elkészítési tipp

Ne süssük túl a lazacot, mert csak kiszárad. Ha van maghőmérőnk, használjuk: ne engedjük 50 fokos maghőmérséklet fölé kúszni a hal belső hőmérsékletét.

Pár csepp citrommal még frissebb ízű lesz az étel!

Vénusz Omega étolaj

A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük. A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*. *A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA) és 10g linolsav (LA) fogyasztásával érhető el.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

845 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Pikk-pakk lakoma” Lazac steak borsópürével

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kevés Omega 3&6 étolajon pirítsuk le a zúzott fokhagymát, és a felkarikázott újhagymát, majd mielőtt színt kapna adjuk hozzá a zsenge borsót, és öntsük fel annyi forró vízzel, amennyi éppen ellepi. Sózzuk, főzzük 7-8 percig, amíg megpuhul a borsó.
  2. Szűrjük le, majd konyhai aprítógépben pürésítsük a borsó felét. Keverjük hozzá a másik felét is, és kész is van a borsópüré.
  3. Hevítsünk teflonserpenyőben kevés olajat. Ha elég forró a serpenyő, helyezzük bele a besózott lazac szeleteket a bőrös (bőr nélküli filé esetén a lapos) oldalával lefelé. Süssük közepesnél kicsit erősebb lángon. Amikor látjuk, hogy kezd kifehéredni a hőtől a hal húsa, forgassuk meg, és süssük mindkét oldalát is fél- fél percig. Végül forgassuk a tetejére, süssük újabb 1 percig, amíg színt kap.
  4. Tálaljuk a borsópürével, és frissen őrölt borssal!



Elkészítési tipp

Ne süssük túl a lazacot, mert csak kiszárad. Ha van maghőmérőnk, használjuk: ne engedjük 50 fokos maghőmérséklet fölé kúszni a hal belső hőmérsékletét.

Pár csepp citrommal még frissebb ízű lesz az étel!

Vénusz tipp

A Vénusz Omega 3&6 étolaj alfalinolénsav és linolsav tartalmának köszönhetően hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének a fenntartásához.