“Pikk-pakk lakoma” Lazac steak borsópürével

A lazac nem csak mennyei, de gyorsan el is készül. Csodás színű kombinációt alkot a zöldborsópürével, és tényleg 20 perc alatt észvesztő vacsorát varázsolhatunk belőle az asztalra.



Elő- és elkészítési idő

5 + 15 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~570 kCal/adag

Allergének

Hal

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kevés Omega 3&6 étolajon pirítsuk le a zúzott fokhagymát, és a felkarikázott újhagymát, majd mielőtt színt kapna adjuk hozzá a zsenge borsót, és öntsük fel annyi forró vízzel, amennyi éppen ellepi. Sózzuk, főzzük 7-8 percig, amíg megpuhul a borsó.
  2. Szűrjük le, majd konyhai aprítógépben pürésítsük a borsó felét. Keverjük hozzá a másik felét is, és kész is van a borsópüré.
  3. Hevítsünk teflonserpenyőben kevés olajat. Ha elég forró a serpenyő, helyezzük bele a besózott lazac szeleteket a bőrös (bőr nélküli filé esetén a lapos) oldalával lefelé. Süssük közepesnél kicsit erősebb lángon. Amikor látjuk, hogy kezd kifehéredni a hőtől a hal húsa, forgassuk meg, és süssük mindkét oldalát is fél- fél percig. Végül forgassuk a tetejére, süssük újabb 1 percig, amíg színt kap.
  4. Tálaljuk a borsópürével, és frissen őrölt borssal!


Elkészítési tipp

Ne süssük túl a lazacot, mert csak kiszárad. Ha van maghőmérőnk, használjuk: ne engedjük 50 fokos maghőmérséklet fölé kúszni a hal belső hőmérsékletét.

Pár csepp citrommal még frissebb ízű lesz az étel!

Vénusz Omega 3&6

A Vénusz Omega 3&6 finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj megfelelő arányú keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

719 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Pikk-pakk lakoma” Lazac steak borsópürével

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kevés Omega 3&6 étolajon pirítsuk le a zúzott fokhagymát, és a felkarikázott újhagymát, majd mielőtt színt kapna adjuk hozzá a zsenge borsót, és öntsük fel annyi forró vízzel, amennyi éppen ellepi. Sózzuk, főzzük 7-8 percig, amíg megpuhul a borsó.
  2. Szűrjük le, majd konyhai aprítógépben pürésítsük a borsó felét. Keverjük hozzá a másik felét is, és kész is van a borsópüré.
  3. Hevítsünk teflonserpenyőben kevés olajat. Ha elég forró a serpenyő, helyezzük bele a besózott lazac szeleteket a bőrös (bőr nélküli filé esetén a lapos) oldalával lefelé. Süssük közepesnél kicsit erősebb lángon. Amikor látjuk, hogy kezd kifehéredni a hőtől a hal húsa, forgassuk meg, és süssük mindkét oldalát is fél- fél percig. Végül forgassuk a tetejére, süssük újabb 1 percig, amíg színt kap.
  4. Tálaljuk a borsópürével, és frissen őrölt borssal!



Elkészítési tipp

Ne süssük túl a lazacot, mert csak kiszárad. Ha van maghőmérőnk, használjuk: ne engedjük 50 fokos maghőmérséklet fölé kúszni a hal belső hőmérsékletét.

Pár csepp citrommal még frissebb ízű lesz az étel!

Vénusz tipp

A Vénusz Omega 3&6 étolaj alfalinolénsav és linolsav tartalmának köszönhetően hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének a fenntartásához.