“Honnan tudsz te ilyen recepteket?” Kókusztejes halleves

Egy kanál ebből a levesből olyan, mint egy tűzijáték: különféle ízek robbannak a szánkba. Ha igazán rendhagyó étellel szeretnénk meglepni a családot vagy a barátokat, érdemes kipróbálni, biztos elkérik majd a receptet.

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~322 kCal/adag

Allergének

Hal

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg friss gyömbér
  • 1 ek mustármag
  • 1 tk római kömény
  • 1 ek őrölt koriander
  • 1 ek curry
  • 1-2 kierezett, kimagozott chilipaprika
  • 1 közepes cukkini
  • 15 dkg szálzeller
  • 400 g kókusztej
  • 5 dkg rizs
  • 40 dkg afrikai harcsa filé
  • 1 lime leve
  • 5 dkg friss koriander
  • Vénusz Omega 3&6 étolaj

  • bors

Elkészítés

  1. Kevés olajon pirítsuk meg a mustármagot. Amikor elkezd pattogni, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, a hámozott és lereszelt friss gyömbért, majd a fokhagymát, és a chilit is. Rövid pirítást követően szórjuk meg a római köménnyel, curryvel és őrölt korianderrel.
  2. Öntsük fel bő liternyi forró vízzel, kókusztejjel, és forraljuk össze. Főzzük 10 percig, majd dobjuk bele a megmosott és apróra kockázott cukkinit, szálzellert. Szórjuk bele a rizst, és főzzük negyed órát, amíg megpuhul.
  3. Ha már majdnem kész a rizs, adjuk a leveshez a kockákra vágott harcsafilét. Facsarjuk bele a lime levét, és szórjuk meg az apróra vágott korianderrel. Forraljuk össze, ennyi idő alatt a hal is elkészül. Sózzuk ízlés szerint, tálaljuk friss korianderrel, és chilivel.


Elkészítési tipp

Ízlés szerint bánjunk a lime-mal, akkor jó a leves, ha üdítően savanykás.

Természetesen nem muszáj harcsából csinálni: használhatunk hozzá lazacot, nyelvhalat, lepényhalat, de akár rákot is. Ha több halfajtát használunk, csak finomabb lesz.

Vénusz Omega étolaj

A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük. A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*. *A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA) és 10g linolsav (LA) fogyasztásával érhető el.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Honnan tudsz te ilyen recepteket?” Kókusztejes halleves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kevés olajon pirítsuk meg a mustármagot. Amikor elkezd pattogni, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, a hámozott és lereszelt friss gyömbért, majd a fokhagymát, és a chilit is. Rövid pirítást követően szórjuk meg a római köménnyel, curryvel és őrölt korianderrel.
  2. Öntsük fel bő liternyi forró vízzel, kókusztejjel, és forraljuk össze. Főzzük 10 percig, majd dobjuk bele a megmosott és apróra kockázott cukkinit, szálzellert. Szórjuk bele a rizst, és főzzük negyed órát, amíg megpuhul.
  3. Ha már majdnem kész a rizs, adjuk a leveshez a kockákra vágott harcsafilét. Facsarjuk bele a lime levét, és szórjuk meg az apróra vágott korianderrel. Forraljuk össze, ennyi idő alatt a hal is elkészül. Sózzuk ízlés szerint, tálaljuk friss korianderrel, és chilivel.



Elkészítési tipp

Ízlés szerint bánjunk a lime-mal, akkor jó a leves, ha üdítően savanykás.

Természetesen nem muszáj harcsából csinálni: használhatunk hozzá lazacot, nyelvhalat, lepényhalat, de akár rákot is. Ha több halfajtát használunk, csak finomabb lesz.

Vénusz tipp

A hal Omega 3-at tartalmaz, ami Vénusz Omega 3&6 étolajjal készítve segít az optimális Omega 3 és Omega 6 arány fenntartásában, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához.