“Honnan tudsz te ilyen recepteket?” Kókusztejes halleves

Egy kanál ebből a levesből olyan, mint egy tűzijáték: különféle ízek robbannak a szánkba. Ha igazán rendhagyó étellel szeretnénk meglepni a családot vagy a barátokat, érdemes kipróbálni, biztos elkérik majd a receptet.

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~322 kCal/adag

Allergének

Hal

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg friss gyömbér
  • 1 ek mustármag
  • 1 tk római kömény
  • 1 ek őrölt koriander
  • 1 ek curry
  • 1-2 kierezett, kimagozott chilipaprika
  • 1 közepes cukkini
  • 15 dkg szálzeller
  • 400 g kókusztej
  • 5 dkg rizs
  • 40 dkg afrikai harcsa filé
  • 1 lime leve
  • 5 dkg friss koriander
  • Vénusz Omega 3&6 étolaj

  • bors

Elkészítés

  1. Kevés olajon pirítsuk meg a mustármagot. Amikor elkezd pattogni, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, a hámozott és lereszelt friss gyömbért, majd a fokhagymát, és a chilit is. Rövid pirítást követően szórjuk meg a római köménnyel, curryvel és őrölt korianderrel.
  2. Öntsük fel bő liternyi forró vízzel, kókusztejjel, és forraljuk össze. Főzzük 10 percig, majd dobjuk bele a megmosott és apróra kockázott cukkinit, szálzellert. Szórjuk bele a rizst, és főzzük negyed órát, amíg megpuhul.
  3. Ha már majdnem kész a rizs, adjuk a leveshez a kockákra vágott harcsafilét. Facsarjuk bele a lime levét, és szórjuk meg az apróra vágott korianderrel. Forraljuk össze, ennyi idő alatt a hal is elkészül. Sózzuk ízlés szerint, tálaljuk friss korianderrel, és chilivel.


Elkészítési tipp

Ízlés szerint bánjunk a lime-mal, akkor jó a leves, ha üdítően savanykás.

Természetesen nem muszáj harcsából csinálni: használhatunk hozzá lazacot, nyelvhalat, lepényhalat, de akár rákot is. Ha több halfajtát használunk, csak finomabb lesz.

Vénusz Omega 3&6

A Vénusz Omega 3&6 finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj megfelelő arányú keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Honnan tudsz te ilyen recepteket?” Kókusztejes halleves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kevés olajon pirítsuk meg a mustármagot. Amikor elkezd pattogni, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, a hámozott és lereszelt friss gyömbért, majd a fokhagymát, és a chilit is. Rövid pirítást követően szórjuk meg a római köménnyel, curryvel és őrölt korianderrel.
  2. Öntsük fel bő liternyi forró vízzel, kókusztejjel, és forraljuk össze. Főzzük 10 percig, majd dobjuk bele a megmosott és apróra kockázott cukkinit, szálzellert. Szórjuk bele a rizst, és főzzük negyed órát, amíg megpuhul.
  3. Ha már majdnem kész a rizs, adjuk a leveshez a kockákra vágott harcsafilét. Facsarjuk bele a lime levét, és szórjuk meg az apróra vágott korianderrel. Forraljuk össze, ennyi idő alatt a hal is elkészül. Sózzuk ízlés szerint, tálaljuk friss korianderrel, és chilivel.



Elkészítési tipp

Ízlés szerint bánjunk a lime-mal, akkor jó a leves, ha üdítően savanykás.

Természetesen nem muszáj harcsából csinálni: használhatunk hozzá lazacot, nyelvhalat, lepényhalat, de akár rákot is. Ha több halfajtát használunk, csak finomabb lesz.

Vénusz tipp

A hal Omega 3-at tartalmaz, ami Vénusz Omega 3&6 étolajjal készítve segít az optimális Omega 3 és Omega 6 arány fenntartásában, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához.