Strandolunk a konyhában - Hekk koviubis házimajonézzel

Ha nem jutunk el hekkezni a hétvégén, magunknak is könnyedén megcsinálhatjuk. Ráadásul ilyen koviubis majonézt egyik bódéban sem adnak.

Elő- és elkészítési idő

10 + 15 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~630 kCal/adag

Allergének

Glutén

Hal

Mustár

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 4 db hekk törzs
  • 200 g keményítő
  • 150 g liszt
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 tk sütőpor
  • 3 dl sör

  • bors
  • 4 dl Vénusz Sütőolaj

Majonéz:

Elkészítés

  1. Készítsünk házi majonézt! Keverőedényben keverjük ki a tojás sárgáját a mustárral és a cukorral, majd folyamatos keverés közben, vékony sugárban adjuk hozzá a D-vitamin étolajat. Sózzuk ízlés szerint, keverjük bele a tejfölt, és az apró kockákra vágott kovászos uborkát. Felhasználásig tegyük hűtőszekrénybe.
  2. Töröljük teljesen szárazra a haltörzseket. Éles késsel vágjuk be a hal tetején és alján futó uszonyt. Vágjuk a hekket 4-5 centis darabokra, sózzuk be.
  3. Forgassuk a keményítő negyedébe a haldarabokat, úgy, hogy mindenhol egyenletesen belepje. A maradékot ütögessük le róla.
  4. Széles teflonserpenyőben forrósítsuk fel az olajat.
  5. A keményítő háromnegyedét keverjük ki a liszttel, paprikával, sütőporral. Adjuk hozzá a jéghideg sört, majd keverjünk híg tésztát belőle. Mártsuk a keményítős halszeleteket a sörtésztába, majd óvatosan tegyük a forró olajba. Néha átforgatva, hogy egyenletesen aranybarnára süljön, 3-4 perc alatt süssük készre a hekket. Papírtörlőn szárítsuk le a felesleges olajat, majd tálaljuk forrón a kovászos uborkás házi majonézzel és kenyérrel.


Elkészítési tipp

Mindig frissen készítsük a sörtésztát és nagyon hideg sörből, így igazán ropogós lesz majd az étel.

Ha mirelit hekket használunk, kíméletesen olvasszuk fel a halat, ne engedjünk rá forró vizet, mert megfő a hal a csap alatt.

Vénusz Immuno étolaj

A Vénusz Immuno étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

716 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Strandolunk a konyhában - Hekk koviubis házimajonézzel

Hozzávalók

Majonéz:

Elkészítés

  1. Készítsünk házi majonézt! Keverőedényben keverjük ki a tojás sárgáját a mustárral és a cukorral, majd folyamatos keverés közben, vékony sugárban adjuk hozzá a D-vitamin étolajat. Sózzuk ízlés szerint, keverjük bele a tejfölt, és az apró kockákra vágott kovászos uborkát. Felhasználásig tegyük hűtőszekrénybe.
  2. Töröljük teljesen szárazra a haltörzseket. Éles késsel vágjuk be a hal tetején és alján futó uszonyt. Vágjuk a hekket 4-5 centis darabokra, sózzuk be.
  3. Forgassuk a keményítő negyedébe a haldarabokat, úgy, hogy mindenhol egyenletesen belepje. A maradékot ütögessük le róla.
  4. Széles teflonserpenyőben forrósítsuk fel az olajat.
  5. A keményítő háromnegyedét keverjük ki a liszttel, paprikával, sütőporral. Adjuk hozzá a jéghideg sört, majd keverjünk híg tésztát belőle. Mártsuk a keményítős halszeleteket a sörtésztába, majd óvatosan tegyük a forró olajba. Néha átforgatva, hogy egyenletesen aranybarnára süljön, 3-4 perc alatt süssük készre a hekket. Papírtörlőn szárítsuk le a felesleges olajat, majd tálaljuk forrón a kovászos uborkás házi majonézzel és kenyérrel.



Elkészítési tipp

Mindig frissen készítsük a sörtésztát és nagyon hideg sörből, így igazán ropogós lesz majd az étel.

Ha mirelit hekket használunk, kíméletesen olvasszuk fel a halat, ne engedjünk rá forró vizet, mert megfő a hal a csap alatt.

Vénusz tipp

Használjunk a házi majonéz készítéséhez Vénusz D-vitamin étolajat, ami hozzáadott D-vitamin tartalmának köszönhetően hozzájárul az egészséges csontozat és fogazat fenntartásához.