Füstös és friss - Almás-retkes makréla saláta

Alma, retek és füstölt makréla egy frissítő salátában. Tökéletes uzsonna és vacsora egy meleg nyári estére.

Elő- és elkészítési idő

10 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~253 kCal/adag

Allergének

Hal

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 200 g füstölt makréla
  • 100 g vegyes saláta
  • 2 alma
  • 4 retek
  • 10 dkg kenyér
  • Vénusz Omega 3&6 étolaj
  • olívaolaj

  • bors
  • 1 citrom leve

Elkészítés

  1. Teflonserpenyőben, kevés napraforgó-étolajon pirítsuk meg a 2-3 centis kockákra vágott kenyeret, amíg színt kap.
  2. Szedjük ki a füstölt makrélából a nagyobb szálkákat, és vágjuk a halat 3-4 centis darabokra.
  3. Szeleteljük vékony lapokra a megmosott retket, és almát. Felhasználásig tároljuk citromos hideg vízben. Mossuk meg a vegyes salátát, majd szárítsuk le.
  4. Salátástálban forgassuk össze a salátát a pirult kenyérkockákkal, a füstölt makrélával, az almával és a retekkel. Facsarjuk rá egy citrom levét, sózzuk ízlés szerint. Tálaljuk frissen őrölt borssal,és pár csepp olívaolajjal.


Elkészítési tipp

Dobjunk be a kenyérkockák közé pár fokhagymát: kiereszti az ízét a forró olajban, és csak ki kell szedni a saláta összeállításánál a kruton közül.

Próbálkozhatunk makréla helyett füstölt lazaccal is.

Csináljuk mindig frissen és gyorsan a salátát!

Vénusz Omega 3&6

A Vénusz Omega 3&6 finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj megfelelő arányú keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

721 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Füstös és friss - Almás-retkes makréla saláta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Teflonserpenyőben, kevés napraforgó-étolajon pirítsuk meg a 2-3 centis kockákra vágott kenyeret, amíg színt kap.
  2. Szedjük ki a füstölt makrélából a nagyobb szálkákat, és vágjuk a halat 3-4 centis darabokra.
  3. Szeleteljük vékony lapokra a megmosott retket, és almát. Felhasználásig tároljuk citromos hideg vízben. Mossuk meg a vegyes salátát, majd szárítsuk le.
  4. Salátástálban forgassuk össze a salátát a pirult kenyérkockákkal, a füstölt makrélával, az almával és a retekkel. Facsarjuk rá egy citrom levét, sózzuk ízlés szerint. Tálaljuk frissen őrölt borssal,és pár csepp olívaolajjal.



Elkészítési tipp

Dobjunk be a kenyérkockák közé pár fokhagymát: kiereszti az ízét a forró olajban, és csak ki kell szedni a saláta összeállításánál a kruton közül.

Próbálkozhatunk makréla helyett füstölt lazaccal is.

Csináljuk mindig frissen és gyorsan a salátát!

Vénusz tipp

Használjunk a kenyérkockák pirításához Vénusz Omega 3&6 étolajat, ami alfalinolénsav és linolsav tartalmának köszönhetően hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének a fenntartásához.