“Hamm-hamm“ Házi májkrém

Reggelire, uzsira és vacsorára is jó, ha a hűtőben lapul egy tál házi májkrém. A gyerkőcök bármikor kenhetnek maguknak egy kiflit, és máris huss az éhségnek.

Elő- és elkészítési idő

15 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~363 kCal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a májat és késsel elkaparva szedjük ki a nagyobb ereket belőle.
  2. Teflonserpenyőben fonnyasszuk meg az olajon a hagymát és a fokhagymát. Mikor üvegesedik, adjuk hozzá a májat és a rozmaringágról leszedett leveleket. Gyakran kavarva pirítsuk 5-6 percig, amíg a máj átsül. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  3. Tegyük konyhai aprítógépbe a májat és a hideg vajízü margarint, majd alacsony fokozaton pürésítsük egyenletesen krémesre.
  4. Kész is van a házi májkrém!


Elkészítési tipp

A máj pirításakor rádobhatjuk egészben is a rozmaringágat, az illat-, és ízanyagok a hőtől előjönnek, pürésítés előtt pedig egészben ki tudjuk venni.

A máj pirításakor rádobhatjuk egészben is a rozmaringágat, az illat-, és ízanyagok a hőtől előjönnek, pürésítés előtt pedig egészben ki tudjuk venni.

Használhatunk más fűszernövényeket is az ízesítéshez: petrezselymet, kakukkfüvet, vagy akár tárkonyt.

Töltsük csatos üvegekbe a kész májkrémet: kevés olvasztott kacsazsírral légmentesen lefedve sokáig eláll a hűtőszekrényben.

Ételallergia tipp

Vénusz Vajízű margarin használatával könnyen laktózmentessé tehetjük az ételt!

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Hamm-hamm“ Házi májkrém

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a májat és késsel elkaparva szedjük ki a nagyobb ereket belőle.
  2. Teflonserpenyőben fonnyasszuk meg az olajon a hagymát és a fokhagymát. Mikor üvegesedik, adjuk hozzá a májat és a rozmaringágról leszedett leveleket. Gyakran kavarva pirítsuk 5-6 percig, amíg a máj átsül. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  3. Tegyük konyhai aprítógépbe a májat és a hideg vajízü margarint, majd alacsony fokozaton pürésítsük egyenletesen krémesre.
  4. Kész is van a házi májkrém!



Elkészítési tipp

A máj pirításakor rádobhatjuk egészben is a rozmaringágat, az illat-, és ízanyagok a hőtől előjönnek, pürésítés előtt pedig egészben ki tudjuk venni.

A máj pirításakor rádobhatjuk egészben is a rozmaringágat, az illat-, és ízanyagok a hőtől előjönnek, pürésítés előtt pedig egészben ki tudjuk venni.

Használhatunk más fűszernövényeket is az ízesítéshez: petrezselymet, kakukkfüvet, vagy akár tárkonyt.

Töltsük csatos üvegekbe a kész májkrémet: kevés olvasztott kacsazsírral légmentesen lefedve sokáig eláll a hűtőszekrényben.

Ételallergia tipp

Vénusz Vajízű margarin használatával könnyen laktózmentessé tehetjük az ételt!

Vénusz tipp

A Vénusz Vajvarázslat margarintól hidegen is kiválóan kenhető lesz a májkrém.