"Bárcsak sose fogyna el!" BBQ csirkeszárny

Barbeque csirkeszárnyak nélkül nincs is grillezés! A szárnyak finom szaftosra sülnek, a kéksajtból készült szósz pedig olyan különlegessé teszi, hogy egy darabnál nem lehet megállni.

Elő- és elkészítési idő

10 perc + 40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~674 kcal/adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 kg csirkeszárny 

BBQ szósz:

  • 3 ek Vénusz D-vitamin olaj
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek barna nádcukor
  • 2 ek mustár
  • 5 ek ketchup
  • 2 ek Worcestershire szósz
  • 2 ek szójaszósz
  • 5 paradicsom (vagy 20 dkg paradicsompüré)
  • frissen őrölt bors
  • kevés fahéj
  • 1 tk római kömény
  • chili ízlés szerint

Kéksajt mártás:

  • 20 dkg kéksajt
  • 4 dl Vénusz Napföl

Elkészítés

  1. A BBQ szósz elkészítésével kezdjük: a hagymát finomra vágjuk, az olajon megfonnyasztjuk, hozzáreszeljük a fokhagymát, majd rászórjuk a cukrot, és kissé megkaramellizáljuk.
  2. A paradicsomokat leturmixoljuk és a hagymához adjuk.
  3. A mustárt, ketchupot, Worcestershire és szójaszószt hozzákeverjük. Sózzuk, borsozzuk, fahéjjal, római köménnyel ízesítjük. Ha szeretjük a csípőset, tehetünk bele chilit. Alaposan összefőzzük.
  4. A csirkeszárnyakat a szósszal bekenjük és fóliatálra tesszük. Körbefóliázzuk és így kezdjük párolni. 20 perc múlva a fóliát leszedjük és a grillrácson készre sütjük.
  5. A kéksajt mártáshoz a kéksajtot villával eldolgozzuk a Vénusz Napföllel.

Elkészítési tipp

Remekül illik a fogáshoz a hasábokra vágott szárzeller.

Kéksajt mártás helyett/mellett a hagyományos mártásokkal is (mustár, BBQ szósz, ketchup, majonéz) finom a csirkeszárny.

Köretként zöldsalátát vagy grillen pirított burgonyát kínáljunk hozzá.

Vénusz D-vitamin étolaj

A Vénusz D-vitamin étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Bárcsak sose fogyna el!" BBQ csirkeszárny

Hozzávalók

BBQ szósz:

Kéksajt mártás:

Elkészítés

  1. A BBQ szósz elkészítésével kezdjük: a hagymát finomra vágjuk, az olajon megfonnyasztjuk, hozzáreszeljük a fokhagymát, majd rászórjuk a cukrot, és kissé megkaramellizáljuk.
  2. A paradicsomokat leturmixoljuk és a hagymához adjuk.
  3. A mustárt, ketchupot, Worcestershire és szójaszószt hozzákeverjük. Sózzuk, borsozzuk, fahéjjal, római köménnyel ízesítjük. Ha szeretjük a csípőset, tehetünk bele chilit. Alaposan összefőzzük.
  4. A csirkeszárnyakat a szósszal bekenjük és fóliatálra tesszük. Körbefóliázzuk és így kezdjük párolni. 20 perc múlva a fóliát leszedjük és a grillrácson készre sütjük.
  5. A kéksajt mártáshoz a kéksajtot villával eldolgozzuk a Vénusz Napföllel.


Elkészítési tipp

Remekül illik a fogáshoz a hasábokra vágott szárzeller.

Kéksajt mártás helyett/mellett a hagyományos mártásokkal is (mustár, BBQ szósz, ketchup, majonéz) finom a csirkeszárny.

Köretként zöldsalátát vagy grillen pirított burgonyát kínáljunk hozzá.

Vénusz tipp

A Vénusz D-vitamin étolaj használatával tehetünk csontjaink és fogazatunk egészségéért.