"A pácon múlik minden!" Mustáros, barna sörös tarja

A grillezés sikere a pácoláson múlik, éppen ezért érdemes külön figyelmet fordítani a különböző pácokra. Ez a barna sörös pác remekül megy a sertéshúshoz.

Elő- és elkészítési idő

5 perc + 40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~764 kcal

Hozzávalók

  • 60 dkg tarja

Pác:

  • 150 ml barna sör
  • 5 ek Vénusz étolaj
  • frissen őrölt bors
  • 3 tk. dijoni mustár
  • 2 tk. méz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 tk kakukkfű
  • 1/4 tk rozmaring
  • só, bors

Elkészítés

  1. A pác hozzávalóit összeturmixoljuk, majd egy éjszakára belefektetjük a hússzeleteket.
  2. Másnap először grillen körbepirítjuk, majd nagyjából 20 perc alatt tovább sütjük, úgy, hogy odafigyelünk, hogy ne érje direkte a láng.
  3. A végén ismét a direkt-láng fölé tesszük, így pirítjuk.

Elkészítési tipp

Ha a sörös pác nem felel meg az ízlésünknek, próbáljuk ki ajvárral, úgy is nagyon finom.

Tálaláskor kevés citromot facsarhatunk rá a különlegesebb ízélményért.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

706 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"A pácon múlik minden!" Mustáros, barna sörös tarja

Hozzávalók

Pác:

Elkészítés

  1. A pác hozzávalóit összeturmixoljuk, majd egy éjszakára belefektetjük a hússzeleteket.
  2. Másnap először grillen körbepirítjuk, majd nagyjából 20 perc alatt tovább sütjük, úgy, hogy odafigyelünk, hogy ne érje direkte a láng.
  3. A végén ismét a direkt-láng fölé tesszük, így pirítjuk.


Elkészítési tipp

Ha a sörös pác nem felel meg az ízlésünknek, próbáljuk ki ajvárral, úgy is nagyon finom.

Tálaláskor kevés citromot facsarhatunk rá a különlegesebb ízélményért.

Vénusz tipp

A Vénusz étolaj semleges íze miatt remek a pácok elkészítésénél.