"Nem akarok a konyhában ácsorogni!" Zöldsaláta grillezett kukoricával, csirkenyárssal

Vannak napok, amikor akkora a hőség, hogy semmi kedvünk a konyhában tüsténkedni. A teraszon/kertben viszont isteni együtt készíteni a vacsorát, miközben sört/bort/limonádét kortyolgatunk.

Elő- és elkészítési idő

10 perc + 40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~748 kcal/adag

Hozzávalók

Csirkenyárs:

  • 6 hosszabb, fás rozmaringág
  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 2 tk grillfűszer keverék
  • 1 ek Vénusz Omega 3&6 étolaj
  • 2 cső főtt kukorica

Saláta:

  • 1 kisebb fej jégsaláta
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 kígyóuborka
  • 3 paradicsom
  • 1 csokor újhagyma

Öntet:

  • 5 ek olívaolaj
  • 2 ek balzsamecet

Elkészítés

  1. A csirkenyársakhoz a húst kockázzuk fel, a fűszerbe forgassuk bele a fűszerekbe, majd a rozmaringnyársakra húzzuk fel a  húskockákat.
  2. A főtt kukoricát vékonyan kenjük meg olajjal és kapassuk meg a grillen, majd késsel vágjuk le a szemeket.
  3. A salátához a jégsalátát tépkedjük nagyobb darabokra, a paprikát, a paradicsomot és az uborkát kockázzuk fel, majd keverjük össze a salátát az olajjal, ecettel.
  4. A tetejére szórjuk a kukoricát.


Elkészítési tipp

A salátát feldobhatjuk magvakkal is (kesudió, napraforgó mag, tökmag).

Ha nem keverjük be a salátát az öntettel, másnapig lezárt dobozban eláll.

Vénusz Omega étolaj

A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük. A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*. *A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA) és 10g linolsav (LA) fogyasztásával érhető el.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

845 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Nem akarok a konyhában ácsorogni!" Zöldsaláta grillezett kukoricával, csirkenyárssal

Hozzávalók

Csirkenyárs:

Saláta:

Öntet:

Elkészítés

  1. A csirkenyársakhoz a húst kockázzuk fel, a fűszerbe forgassuk bele a fűszerekbe, majd a rozmaringnyársakra húzzuk fel a  húskockákat.
  2. A főtt kukoricát vékonyan kenjük meg olajjal és kapassuk meg a grillen, majd késsel vágjuk le a szemeket.
  3. A salátához a jégsalátát tépkedjük nagyobb darabokra, a paprikát, a paradicsomot és az uborkát kockázzuk fel, majd keverjük össze a salátát az olajjal, ecettel.
  4. A tetejére szórjuk a kukoricát.



Elkészítési tipp

A salátát feldobhatjuk magvakkal is (kesudió, napraforgó mag, tökmag).

Ha nem keverjük be a salátát az öntettel, másnapig lezárt dobozban eláll.

Vénusz tipp

A Vénusz 3&6 étolaj használatával, valamint egészséges táplálkozással sokat tehetünk a koleszterinszintünk fenntartásáért.