"Nem akarok a konyhában ácsorogni!" Zöldsaláta grillezett kukoricával, csirkenyárssal

Vannak napok, amikor akkora a hőség, hogy semmi kedvünk a konyhában tüsténkedni. A teraszon/kertben viszont isteni együtt készíteni a vacsorát, miközben sört/bort/limonádét kortyolgatunk.

Elő- és elkészítési idő

10 perc + 40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~748 kcal/adag

Hozzávalók

Csirkenyárs:

  • 6 hosszabb, fás rozmaringág
  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 2 tk grillfűszer keverék
  • 1 ek Vénusz Omega 3&6 étolaj
  • 2 cső főtt kukorica

Saláta:

  • 1 kisebb fej jégsaláta
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 kígyóuborka
  • 3 paradicsom
  • 1 csokor újhagyma

Öntet:

  • 5 ek olívaolaj
  • 2 ek balzsamecet

Elkészítés

  1. A csirkenyársakhoz a húst kockázzuk fel, a fűszerbe forgassuk bele a fűszerekbe, majd a rozmaringnyársakra húzzuk fel a  húskockákat.
  2. A főtt kukoricát vékonyan kenjük meg olajjal és kapassuk meg a grillen, majd késsel vágjuk le a szemeket.
  3. A salátához a jégsalátát tépkedjük nagyobb darabokra, a paprikát, a paradicsomot és az uborkát kockázzuk fel, majd keverjük össze a salátát az olajjal, ecettel.
  4. A tetejére szórjuk a kukoricát.


Elkészítési tipp

A salátát feldobhatjuk magvakkal is (kesudió, napraforgó mag, tökmag).

Ha nem keverjük be a salátát az öntettel, másnapig lezárt dobozban eláll.

Vénusz Omega 3&6

A Vénusz Omega 3&6 finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj megfelelő arányú keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Nem akarok a konyhában ácsorogni!" Zöldsaláta grillezett kukoricával, csirkenyárssal

Hozzávalók

Csirkenyárs:

Saláta:

Öntet:

Elkészítés

  1. A csirkenyársakhoz a húst kockázzuk fel, a fűszerbe forgassuk bele a fűszerekbe, majd a rozmaringnyársakra húzzuk fel a  húskockákat.
  2. A főtt kukoricát vékonyan kenjük meg olajjal és kapassuk meg a grillen, majd késsel vágjuk le a szemeket.
  3. A salátához a jégsalátát tépkedjük nagyobb darabokra, a paprikát, a paradicsomot és az uborkát kockázzuk fel, majd keverjük össze a salátát az olajjal, ecettel.
  4. A tetejére szórjuk a kukoricát.



Elkészítési tipp

A salátát feldobhatjuk magvakkal is (kesudió, napraforgó mag, tökmag).

Ha nem keverjük be a salátát az öntettel, másnapig lezárt dobozban eláll.

Vénusz tipp

A Vénusz 3&6 étolaj használatával, valamint egészséges táplálkozással sokat tehetünk a koleszterinszintünk fenntartásáért.