"Délig nem leszel éhes!" Bacon-tojás szendó

Komoly kihívás az iskolásoknak minden napra egészséges tízórait csomagolni. Ez a szendvics viszont telitalálat, ráadásul az éhséggel sem lesz gond ebédig.
Elő- és elkészítési idő

5 perc + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

1 fő

Kalória

~444 kcal

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 szendvicshez:
  • 1 magvas zsemle
  • 2 szelet bacon
  • 1 tojás
  • 1 mk Vénusz Valódi Vajjal
  • fél marék bébispenót
  • 1 szelet sajt (edámi, cheddar, trappista, stb)

Elkészítés

  1. A bacont keresztben félbevágjuk és serpenyőben, alacsony lángon kisütjük a zsírját, megpirítjuk.
  2. A tojást 10 perc alatt keményre főzzük.
  3. A zsemlét félbevágjuk, megkenjük a margarinnal, bébispenótot halmozunk rá, majd jöhet a bacon és a szeletekre vágott kemény tojás.
  4. Sajtszeletet teszünk a tetejére, majd a zsemle teteje következik. 

Elkészítési tipp

Kenhetünk a szendvics tetejének belső oldalára kevés mustárt is, így még finomabb lesz a szendvics.

Bébispenót helyett tehetünk bele rukkolát, uborkát, paprikát vagy paradicsomot.

Ételallergia tipp

A szendvicseket elkészíthetjük gluténmentes kenyérből is. A gluténmentes kenyér hamarabb megszikkadhat, így érdemes a szendvicset megpirítani.

Vénusz+ Valódi Vajas

Margarin és vaj csökkentett zsírtartalmú keveréke. Zsírtartalom: 60% (növényi olajok és zsírok: 54%, tejzsír: 6%). A Vénusz+ Valódi Vajas keverékben a margarin krémessége és a vaj tradicionális zamata egyesül. A Vénusz+ Valódi Vajas már közvetlenül a hűtőből kivéve is nagyszerűen kenhető, és kiváló kelléke egy fenséges reggelinek. Különlegességével könnyedén tehet emlékezetessé minden reggelit.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

766 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Délig nem leszel éhes!" Bacon-tojás szendó

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bacont keresztben félbevágjuk és serpenyőben, alacsony lángon kisütjük a zsírját, megpirítjuk.
  2. A tojást 10 perc alatt keményre főzzük.
  3. A zsemlét félbevágjuk, megkenjük a margarinnal, bébispenótot halmozunk rá, majd jöhet a bacon és a szeletekre vágott kemény tojás.
  4. Sajtszeletet teszünk a tetejére, majd a zsemle teteje következik. 


Elkészítési tipp

Kenhetünk a szendvics tetejének belső oldalára kevés mustárt is, így még finomabb lesz a szendvics.

Bébispenót helyett tehetünk bele rukkolát, uborkát, paprikát vagy paradicsomot.

Ételallergia tipp

A szendvicseket elkészíthetjük gluténmentes kenyérből is. A gluténmentes kenyér hamarabb megszikkadhat, így érdemes a szendvicset megpirítani.

Vénusz tipp

A Vénusz Valódi Vajjal keverékben a margarin krémessége és a vaj tradicionális zamata egyesül. Már közvetlenül a hűtőből kivéve is nagyszerűen kenhető, ideális szendvicsekhez.