“Sajtból sosem elég” Rántott sajt variációk

A gyerekek zömének a kedvenc étele a rántott sajt. A két klasszikus, a trappista és a camembert mellé most bevettük a cheddart is, ami minden nagyobb boltban kapható, és kiválóan alkalmas a rántásra.

Elő- és elkészítési idő

15 + 10 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

3-4 főre

Kalória

~1546 kCal / adag

Allergének

Glutén

Mustár

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 3 x 75 g camembert sajt
  • 3 x 50 g cheddar sajt
  • 3 X 50 g trappista sajt
  • 20 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • bors
  • 6 dl Vénusz Sütőolaj
  • 1 tojás sárgája
  • 1 kk mustár
  • 1 dl Vénusz napraforgó-étolaj
  • 1 kk cukor
  • 1 kk só
  • 1 fél citrom leve
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

  1. Nagy keverőedényben vagy habüstben készítsünk házi majonézt! Habverővel keverjük ki a tojás sárgáját a mustárral és a cukorral. Folyamatos keverés mellett cseppenként kezdjük hozzáadagolni az olajat. Önthetjük vékony sugárban is, a lényeg, hogy rögtön keverjük át a tojással, és ne hagyjuk, hogy kicsapódjon az olaj. Ha beleöntöttük az összes olajat, adjuk hozzá a citromot és a tejfölt, majd keverjük egyenletesre, és sózzuk ízlés szerint.
  2. Magas falú lábasban melegítsünk bőséges mennyiségű olajat.
  3. Forgassuk a sajtszeleteket alaposan lisztbe, aztán tojásba és végül zsemlemorzsába. A felesleget mindig rázzuk le róla. Ismételjük meg az egész műveletet, hogy dupla réteg panírt kapjunk.
  4. Süssük ki a sajtszeleteket a forró olajban 8-10 percig, amíg mindkét oldala aranybarnára nem pirul.
  5. Papírtörlővel itassuk fel a felesleges olajat a rántott sajtokról, majd tálaljuk forrón a házi majonézzel, rizzsel, vagy hasábburgonyával.


Elkészítési tipp

Készítsünk házilag zsemlemorzsát! Ehhez nem kell mást tennünk mint 2-3 nap alatt teljesen kiszárítani pár zsemlét, vagy a háztartásban fellelhető pékárumaradványokat, majd konyhai robotgéppel apróra darálni.

Még finomabb és ropogósabb lesz a rántott sajt, ha a második réteg panírnál egész tökmagot keverünk a zsemlemorzsához.

Vénusz Sütőolaj

A Vénusz Sütőolaj első préselésű finomított napraforgó-étolajat és nemesített, nagy olajsavtartalmú napraforgómagból készült olajat tartalmaz, amely természetesen gazdag omega-9-ben, így kiváló hőtűrőképességgel rendelkezik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Sajtból sosem elég” Rántott sajt variációk

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Nagy keverőedényben vagy habüstben készítsünk házi majonézt! Habverővel keverjük ki a tojás sárgáját a mustárral és a cukorral. Folyamatos keverés mellett cseppenként kezdjük hozzáadagolni az olajat. Önthetjük vékony sugárban is, a lényeg, hogy rögtön keverjük át a tojással, és ne hagyjuk, hogy kicsapódjon az olaj. Ha beleöntöttük az összes olajat, adjuk hozzá a citromot és a tejfölt, majd keverjük egyenletesre, és sózzuk ízlés szerint.
  2. Magas falú lábasban melegítsünk bőséges mennyiségű olajat.
  3. Forgassuk a sajtszeleteket alaposan lisztbe, aztán tojásba és végül zsemlemorzsába. A felesleget mindig rázzuk le róla. Ismételjük meg az egész műveletet, hogy dupla réteg panírt kapjunk.
  4. Süssük ki a sajtszeleteket a forró olajban 8-10 percig, amíg mindkét oldala aranybarnára nem pirul.
  5. Papírtörlővel itassuk fel a felesleges olajat a rántott sajtokról, majd tálaljuk forrón a házi majonézzel, rizzsel, vagy hasábburgonyával.



Elkészítési tipp

Készítsünk házilag zsemlemorzsát! Ehhez nem kell mást tennünk mint 2-3 nap alatt teljesen kiszárítani pár zsemlét, vagy a háztartásban fellelhető pékárumaradványokat, majd konyhai robotgéppel apróra darálni.

Még finomabb és ropogósabb lesz a rántott sajt, ha a második réteg panírnál egész tökmagot keverünk a zsemlemorzsához.

Vénusz tipp

A sütéshez használjunk Vénusz Sütőolajat, amelyben antioxidáns tartalmának köszönhetően nehezebben ég oda az étel, és szűrés után újra felhasználható.