“Minden van itthon hozzá” Gazpacho

A gazpachot arra találták ki a spanyolok, hogy a mediterrán nyár forró napjain az otthon levő zöldségek és egy kis száraz kenyér felhasználásával lehűthessék magukat. Nem csinálták rosszul, régóta bevált recept!

Elő- és elkészítési idő

4 óra + 15 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~480 Kcal /adag

Allergének

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

      • fél beáztatott bagett/kenyér
      • 1 kigyóuborka hámozva
      • 2 db kápia
      • 3 db paradicsom
      • 3 fokhagyma
      • 2 ek balzsamecet
      • 1 ek fűszerpaprika
      • 5-7 dl víz
      • 1 dl olívaolaj
      • só, bors

      Elkészítés

        1. A kenyeret áztassuk be kevés vízben. Keverjük össze a meghámozott, felkockázott kígyóuborkával, fokhagymával, a paradicsommal, kápiával, az olívaolaj felével, a fűszerpaprikával és a balzsamecettel, majd sózzuk be. Pihentessük pár órán át.
        2. Botmixerrel pürésítsük selymesre, közben  vékony sugárban öntsük hozzá a maradék olajat, és 3-4 dl vizet. 
        3. Szűrjük le, és tálaljuk apróra vágott uborkával és kápiával.


        Elkészítési tipp

        Ha nem akarunk pepecselni a leves leszűrésével, semmi gond, így kicsit rusztikusabb állaga lesz.

        Pirított mandulával is nagyon finom.

        Előkészíthetjük előző este is a gazpachot, csak jót tesz az ízének, ha többet áll.

        Vénusz 100% napraforgó-étolaj

        A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

        Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

        TOVÁBBI RECEPTEK

        717 db recept találat. Elértél a lista aljára.

        Betöltést jelző forgó ikon

        További receptek betöltése

        “Minden van itthon hozzá” Gazpacho

        Hozzávalók

        Elkészítés

          1. A kenyeret áztassuk be kevés vízben. Keverjük össze a meghámozott, felkockázott kígyóuborkával, fokhagymával, a paradicsommal, kápiával, az olívaolaj felével, a fűszerpaprikával és a balzsamecettel, majd sózzuk be. Pihentessük pár órán át.
          2. Botmixerrel pürésítsük selymesre, közben  vékony sugárban öntsük hozzá a maradék olajat, és 3-4 dl vizet. 
          3. Szűrjük le, és tálaljuk apróra vágott uborkával és kápiával.



          Elkészítési tipp

          Ha nem akarunk pepecselni a leves leszűrésével, semmi gond, így kicsit rusztikusabb állaga lesz.

          Pirított mandulával is nagyon finom.

          Előkészíthetjük előző este is a gazpachot, csak jót tesz az ízének, ha többet áll.