Instant lehűlés - Őszibarack krémleves

A lédús barack, a könnyű joghurt és a menta önmagában is fenséges nyári frissítő, de leturmixolva nagyon gyorsan csodás levest készíthetünk belőlük.

Elő- és elkészítési idő

15 + 5 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~350 Kcal/adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 kg őszibarack
  • 5 dl joghurt
  • 2 dl tejszín
  • fél citrom leve
  • menta a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Mossuk meg, pucoljuk meg, és magozzuk ki a barackot.
  2. Tegyük egy nagy tálba, és alaposan turmixoljuk össze a joghurttal és a fél citrom levével együtt. 
  3. Adjuk hozzá a tejszínt, és fakanállal keverjük egyenletesre.
  4. Tálaljuk friss mentával.


Elkészítési tipp

Keverhetünk hozzá más gyümölcsöket, például málnát vagy meggyet.

Ha édesebben szeretnénk, keverjünk hozzá ízlés szerint porcukrot.

Vénusz D-vitamin étolaj

A Vénusz D-vitamin étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

879 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Instant lehűlés - Őszibarack krémleves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg, pucoljuk meg, és magozzuk ki a barackot.
  2. Tegyük egy nagy tálba, és alaposan turmixoljuk össze a joghurttal és a fél citrom levével együtt. 
  3. Adjuk hozzá a tejszínt, és fakanállal keverjük egyenletesre.
  4. Tálaljuk friss mentával.



Elkészítési tipp

Keverhetünk hozzá más gyümölcsöket, például málnát vagy meggyet.

Ha édesebben szeretnénk, keverjünk hozzá ízlés szerint porcukrot.

Vénusz tipp

Tálaláskor adhatunk hozzá egy kanál Vénusz Napfölt, ettől krémesebb lesz a leves.