Spanyol megoldás a kánikulára – Ajo blanco, a hideg fokhagymakrémleves

Az ajo blanco egy igazán különleges recept lehet a repertoárunkban, mert annak ellenére, hogy minden hozzávalója ismerős íz itthon, mégse jut minden nap eszünkbe mandulából, kenyérből és fokhagymából levest készíteni.

Elő- és elkészítési idő

1,5 óra + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~540 Kcal/adag

Allergének

Diófélék

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • fél bagett vagy kenyér beáztatva (10-15 dkg)
  • 15 dkg mandula
  • 1 dl olívaolaj
  • kb 1 liter víz
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • mandula, vagy mazsola a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Áztassuk be kevés vízbe a kenyeret, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a tört mandulát, majd az olívaolajat, és hagyjuk állni 1-2 órán át. 
  2. Botmixerrel turmixoljuk homogén állagúra a kenyeres fokhagymás mandulás masszát, közben lassan öntsük fel vízzel, amíg a kívánt sűrűségű lesz, sózzuk ízlés szerint.
  3. Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben, majd tálaljuk frissen őrölt borssal, apróra tört mandulával vagy mazsolával.


Elkészítési tipp

Használjunk hozzá bátran szikkadt kenyeret, így nem vész kárba.

Tálaláskor mazsola helyett friss szőlővel is kínálhatjuk.

Vénusz D-vitamin étolaj

A Vénusz D-vitamin étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

879 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Spanyol megoldás a kánikulára – Ajo blanco, a hideg fokhagymakrémleves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Áztassuk be kevés vízbe a kenyeret, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a tört mandulát, majd az olívaolajat, és hagyjuk állni 1-2 órán át. 
  2. Botmixerrel turmixoljuk homogén állagúra a kenyeres fokhagymás mandulás masszát, közben lassan öntsük fel vízzel, amíg a kívánt sűrűségű lesz, sózzuk ízlés szerint.
  3. Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben, majd tálaljuk frissen őrölt borssal, apróra tört mandulával vagy mazsolával.



Elkészítési tipp

Használjunk hozzá bátran szikkadt kenyeret, így nem vész kárba.

Tálaláskor mazsola helyett friss szőlővel is kínálhatjuk.

Vénusz tipp

Tálaláskor adjunk hozzá egy kanál Vénusz Napfölt, friss és krémes lesz tőle a leves.