“Ilyet még kérni fogsz!” Kifordított csirkeszárny rántva

Elsőre bonyolultnak tűnhet kifordítani a csirkeszárnyakat, de annyira jó ez az étel, és annyira szeretni fogja a család, hogy egy-egy különlegesebb vasárnap alkalmával érdemes megcsinálni. Ha egyszer lesz egy kedvenc rántott ételeink verseny, ez fogja megnyerni azt. 

Elő- és elkészítési idő

10 + 40 pec

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~736 kCal / adag

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók


Elkészítés

  1. Helyezzük a megtisztított és esetleges toll daraboktól megfosztott csirkeszárnyat egy vágódeszkára, a belső felével felfelé. Vágjuk le a csontok találkozásánál  a bal oldali, elvékonyodó szárnyrészt, erre nem lesz szükségünk. Fogjuk bal és jobb marokra a bal, és jobb oldali csontot, majd erőteljes mozdulattal, az izülettel ellentétes irányban hajtsuk vissza. Akkor jó, ha a porcnál kifordul a szárny, a bal oldali szárnyrész két csontja kilyukasztja a bőrt, és előbukkan. Vágjuk ketté a két szárnyrész találkozásánál. A bal kezünkben lévő szárny két csontja közül a vékonyabbat elforgatjuk a hossztengelye mentén, így leválik az porcról, és ki tudjuk húzni. Most már nincs is más dolgunk ezzel a résszel, mint szépen a csont mellett haladva kifordítjuk a húst, úgy hogy  a bőr kerüljön belülre, és a hús kis golyót formázva megmaradjon a csont végén. 
  2. A korábban jobb oldali szárnydarab bal feléről levágjuk a porcot, a jobb felét pedig körbevágjuk, hogy elválasszuk a csont végén lévő porcról. Ugyanúgy, ahogy az előzőnél, visszahajtjuk a csont mellett a húst, egészen a végéig. Ennyi volt a macerás része!
  3. Magas falú edényben melegítsünk bőséges mennyiségű olajat.
  4. Sózzuk be a csirkeszárnyfalatokat, majd a  csontnál fogva forgassuk meg először a lisztben, aztán a felvert tojásban, és végül a zsemlemorzsában.
  5. Süssük aranybarnára és ropogósra a felhevített olajban. Ha megsült, itassuk le papírtörlővel a felesleges olajat, majd tálaljuk forrón, kedvünk szerinti mártással.

Elkészítési tipp

Ennek az ételnek az egyetlen hátránya, hogy némi gyakorlatot igényel a csirkeszárnyak kifordítása. Vegyünk 2 darabbal többet belőle, és a harmadik szárny táján már magabiztos rutinnal fordíthatjuk ki a húst!

Ételallergia tipp

Elkészíthetjük gluténmentes verzióban is: Használjunk a liszt helyett rizslisztet, a zsemlemorzsa helyett pedig összetört puffasztott rizst. Csodálatosan ropogós lesz tőle!

Vénusz Sütőolaj

A Vénusz Sütőolaj első préselésű finomított napraforgó-étolajat és nemesített, nagy olajsavtartalmú napraforgómagból készült olajat tartalmaz, amely természetesen gazdag omega-9-ben, így kiváló hőtűrőképességgel rendelkezik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Ilyet még kérni fogsz!” Kifordított csirkeszárny rántva

Hozzávalók


Elkészítés

  1. Helyezzük a megtisztított és esetleges toll daraboktól megfosztott csirkeszárnyat egy vágódeszkára, a belső felével felfelé. Vágjuk le a csontok találkozásánál  a bal oldali, elvékonyodó szárnyrészt, erre nem lesz szükségünk. Fogjuk bal és jobb marokra a bal, és jobb oldali csontot, majd erőteljes mozdulattal, az izülettel ellentétes irányban hajtsuk vissza. Akkor jó, ha a porcnál kifordul a szárny, a bal oldali szárnyrész két csontja kilyukasztja a bőrt, és előbukkan. Vágjuk ketté a két szárnyrész találkozásánál. A bal kezünkben lévő szárny két csontja közül a vékonyabbat elforgatjuk a hossztengelye mentén, így leválik az porcról, és ki tudjuk húzni. Most már nincs is más dolgunk ezzel a résszel, mint szépen a csont mellett haladva kifordítjuk a húst, úgy hogy  a bőr kerüljön belülre, és a hús kis golyót formázva megmaradjon a csont végén. 
  2. A korábban jobb oldali szárnydarab bal feléről levágjuk a porcot, a jobb felét pedig körbevágjuk, hogy elválasszuk a csont végén lévő porcról. Ugyanúgy, ahogy az előzőnél, visszahajtjuk a csont mellett a húst, egészen a végéig. Ennyi volt a macerás része!
  3. Magas falú edényben melegítsünk bőséges mennyiségű olajat.
  4. Sózzuk be a csirkeszárnyfalatokat, majd a  csontnál fogva forgassuk meg először a lisztben, aztán a felvert tojásban, és végül a zsemlemorzsában.
  5. Süssük aranybarnára és ropogósra a felhevített olajban. Ha megsült, itassuk le papírtörlővel a felesleges olajat, majd tálaljuk forrón, kedvünk szerinti mártással.


Elkészítési tipp

Ennek az ételnek az egyetlen hátránya, hogy némi gyakorlatot igényel a csirkeszárnyak kifordítása. Vegyünk 2 darabbal többet belőle, és a harmadik szárny táján már magabiztos rutinnal fordíthatjuk ki a húst!

Ételallergia tipp

Elkészíthetjük gluténmentes verzióban is: Használjunk a liszt helyett rizslisztet, a zsemlemorzsa helyett pedig összetört puffasztott rizst. Csodálatosan ropogós lesz tőle!

Vénusz tipp

A sütéshez használjunk Vénusz Sütőolajat, amelyben antioxidáns tartalmának köszönhetően nehezebben ég oda az étel, és szűrés után újra felhasználható.