“Gyertek át fecsegni” Sárgadinnye sonkával

Ha a nyári melegben egy hűsítő csevegésre vágyunk a barátokkal vagy barátnőkkel, a hideg sárgadinnye és a vékonyra szelt pármai sonka tökéletes, gyors és egyszerű kezdő fogás lehet!

Elő- és elkészítési idő

10 + 5 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~400 Kcal/adag

Hozzávalók

  • 1 közepes sárgadinnye
  • 15 dkg szeletelt pármai sonka
  • friss bazsalikom a tálaláshoz
  • bors
  • fogpiszkáló






Elkészítés

  1. A sárgadinnyét vágjuk körcikkekre, kaparjuk ki a magjait, majd éles késsel vágjuk le a héját. Vágjuk falatnyi darabokra.
  2. A pármai sonka szeleteket hajtogassuk rá szépen a dinnyefalatkákra, majd rögzítsük fogpiszkálóval.
  3. Őröljünk rá frissen őrölt borsot, majd húzzunk még a fogpiszkálókra 1-1 bazsalikomot.


Elkészítési tipp

A sárgadinnye helyett zöld húsú dinnyével is isteni.

Adhatunk mellé mozzarella golyókat is, azzal is igazán finom.

Ha nem találunk a boltban pármai sonkát, fekete erdő sonkával is kipróbálhatjuk, esetleg serrano-val.

Vénusz Omega 3&6

A Vénusz Omega 3&6 finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj megfelelő arányú keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Gyertek át fecsegni” Sárgadinnye sonkával

Hozzávalók






Elkészítés

  1. A sárgadinnyét vágjuk körcikkekre, kaparjuk ki a magjait, majd éles késsel vágjuk le a héját. Vágjuk falatnyi darabokra.
  2. A pármai sonka szeleteket hajtogassuk rá szépen a dinnyefalatkákra, majd rögzítsük fogpiszkálóval.
  3. Őröljünk rá frissen őrölt borsot, majd húzzunk még a fogpiszkálókra 1-1 bazsalikomot.



Elkészítési tipp

A sárgadinnye helyett zöld húsú dinnyével is isteni.

Adhatunk mellé mozzarella golyókat is, azzal is igazán finom.

Ha nem találunk a boltban pármai sonkát, fekete erdő sonkával is kipróbálhatjuk, esetleg serrano-val.